Prokuratūras likumā paplašināts to personu loku, kuri var stažēties kā prokurora amata kandidāti, paredz Saeimas ceturtdien galīgajā lasījumā atbalstītie grozījumi likumā.

Likuma izmaiņas parlaments atbalstīja vienbalsīgi.

Ar grozījumiem novērsta pretrunu, ka par prokuroru var iecelt personu, kura sasniegusi 25 gadu vecumu, bet norma attiecināma arī uz personām, kas vēlas stažēties kā prokurora amata kandidāti. Likumprojekta grozījumi prasību par minimālo vecumu attiecinās vienīgi uz personām, kuras var iecelt prokurora amatā, un tādējādi tā neattieksies uz personām, kas var stažēties kā amata kandidāti.

Iepriekš likums paredzēja, ka persona, kura nav izturējusi prokurora amata kandidātu atlasi, atkārtoti prokurora atlasē tiesīga piedalīties ne agrāk kā pēc gada. Ar Saeimas pieņemtajiem grozījumiem šī norma izslēgta, ņemot vērā, ka tā pārlieku ierobežo personas tiesības stažēties kā prokurora amata kandidātam.

Tāpat arī no likuma izņemtas normas par konkrētas prokurora amata kandidāta stažēšanās laika robežām. Iepriekš likumā bija norādīts, ka prokurora amata kandidāta stažēšanās laiks nedrīkstēja pārsniegt sešus mēnešus, taču prakse pierāda, ka stažēšanās ilguma noteikšanai jābūt individualizētai atkarībā no prokuratūras struktūrvienības specifikas, kurā prokurora amata kandidāts stažējas, kā arī no prokurora amata kandidāta spējām un profesionālajām iemaņām iespējami kvalitatīvi izpildīt stažēšanās programmu.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube