Saeima ceturtdien lems par grozījumiem Ģenētiski modificēto organismu (ĢMO) aprites likumā, ko ierosinājusi opozīcijā esošā “No sirds Latvijai” (NSL), liecina parlamenta darba kārtība.

Deputāti norādījuši, ka 2015.gadā Eiropas Parlamenta un Padomes pieņemtā direktīva paredzot iespēju dalībvalstīm aizliegt ģenētiski modificētu organismu audzēšanu savā teritorijā.

“Ne velti lielākā daļa Eiropas valstu jau ir atteikušās no ĢMO audzēšanas. Vācija, Francija, Austrija un Luksemburga ir atteikušās arī no lopbarības, kura satur ĢMO. Mēs piedāvājam aizliegt Latvijā audzēt ĢMO. Šobrīd vēl Valsts augu aizsardzības dienestā nav reģistrēti ĢMO audzētāji, tāpēc šis ir īstais brīdis, lai pateiktu “nē” ĢMO,” iepriekš pauda NSL Saeimas frakcijas vadītāja Inguna Sudraba.

Viņa iepriekš sacīja, ka viena no Latvijas lielākajām bagātībām ir daba un neviens nedrīkst būt vienaldzīgs par savas valsts un cilvēku nākotni. “Zaļā domāšana” tādēļ ir jānostiprina arī tiesību normās. “Zaļās domāšanas atbalstu sabiedrībā apliecina arī platformas “Manabalss.lv” iniciatīva “Par Latviju, brīvu no ĢMO”, kura iesniegta Saeimā ar savāktiem 10 620 pilsoņu parakstiem,” viņa min.

Saeima lems par likumprojekta nodošanu tālākai izskatīšanai komisijās.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube