Saeima ceturtdien pirmajā lasījumā lems par grozījumiem likumā “Par piesārņojumu”, ar kuriem paredzēts pilnveidot nosacījumus par finanšu līdzekļu izlietojumu, kas gūti emisijas kvotu pārdošanā, liecina parlamenta darba kārtība.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija likumprojekta anotācijā norāda, ka grozījumi ir sagatavoti, lai iekļautu nosacījumus par finanšu līdzekļu izlietojumu, kas gūti emisijas kvotu pārdošanā, tādējādi definējot nosacījumus ziņošanai par šo ieņēmumu izlietojumu, kā arī noteikt uzraudzības un kontroles nosacījumus operatoru un gaisa kuģu operatoru sagatavotajai informācijai par finanšu līdzekļu izlietojumu un veiktajiem siltumnīcefekta gāzu emisiju samazināšanas pasākumiem.

Regulējumā noteikts pienākums Latvijas emisijas kvotu tirdzniecības sistēmas operatoriem papildus ikgadējam emisiju ziņojumam aizpildīt vēl vienu emisiju ziņojuma sadaļu par finanšu līdzekļu, kuri gūti darījumos ar emisijas kvotām, izlietojumu. Operatoriem būs jāatzīmē, vai ir veikti darījumi ar emisijas kvotām, kāds ir darījuma veids, darījumā iesaistītais emisijas kvotu apjoms, cik liels ir finanšu līdzekļu apjoms, ja darījumā tādi ir iegūti.

Ministrija norāda, ka ziņojuma sagatavošana neprasīs daudz laika, jo informācija būs jāsagatavo, ja operators būs veicis kādus darījumus ar emisijas kvotām. Turklāt ziņošanas veidlapa un formāts tiks izstrādāts lietotājiem pietiekami draudzīgs, lai informācijas sagatavošana neprasītu daudz papildu laika.

Informācija : BNS

Publicitātes bilde

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube