Zaļā tēja kļūst par ļoti populāru produktu, jo tā ir daudz vieglāka par kafiju un sniedz daudz dažādu labumu, ne tikai iespēju viegli un ātri pamosties.

1. Zaļa tēja paātrina vielmaiņu. Ja vēlies atbrīvoties no liekā svara, zaļā tēja var palīdzēt. Daudzi pētījumi liecina, ka zaļā tēja paātrina vielmaiņu, tādēļ daudzos svara samazināšanas medikamentos un produktos ir tieši zaļā tēja. Ja apvieno fiziskas aktivitātes ar zaļās tējas baudīšanu, vērojamas pozitīvas izmaiņas ķermenī.

2. Zaļā tēja nogalina nelabvēlīgas baktērijas un palīdz cīnīties ar infekcijām. Nevari ciest nepatīkamo elpu pēc tases kafijas? Nomaini to pret tasi zaļās tējas, tā atsvaidzinās elpu. Pētījumi liecina, ka zaļās tējas dzeršana palīdz novērst streptokoku veidošanos, kas ir galvenā kaitīgā mutes baktērija, kura izrausa nepatīkamu elpu. Taču tas nav viss, zaļā tēja palīdz cīnīties ar dažādiem vīrusiem un baktērijām, kas var izraisīt, piemēram, gripu.

3. Zaļā tēja samazina II tipa diabēta risku. Šī tipa diabēts skar aptuveni 300 miljonus pasaules iedzīvotāju, taču zaļo tēju var izmantot kā lielisku veidu cīņā ar to. Pētījumi liecina, ka zaļā tēja uzlabo insulīna jutību un samazina cukura līmeni asinīs, kas samazina kopējo risku saslimt ar II tipa cukura diabētu.

4. Zaļā tēja samazina risku iegūt vēzi. Nesenie pētījumi liecina, ka regulāra zaļās tējas dzeršana samazina par 22% iespēju attīstīties krūts vēzim. Tas tādēļ, ka zaļajā tēja ir daudz antioksidantu, kas palīdz novērst oksidatīvos bojājumus, kas vēlāk var izraisīt vēzi, tādā veidā samazinot iespējamību saslimt ar vēzi.

5. Zaļā tēja samazina iespēju saslimt ar Alcheimeru vai Parkinsonu. Tā vien šķiet, ka zaļajai tējai piemīt maģiskas īpašības, jo regulāra šīs tējas lietošana var samazināt risku saslimt ar šīm divām visbiežākajām neiroloģiskajām slimībām. Tas tādēļ, ka zaļajā tējā esošie katehīni palīdz aizsargāt neironus, palīdzot izvairīties no šīm slimībām.

6. Zaļā tēja palielina dzimumtieksmi. Zaļajā tējā esošais L-teanīns darbojas kā garastāvokļa uzlabotājs un palielina dopamīna līmeni asinīs kā vīriešiem, tā arī sievietēm. Tādēļ, ja vēlaties nedaudz “jestrāku” noskaņojumu, pasniedzieties pēc zaļās tējas.

7. Zaļā tēja uzlabo smadzeņu darbību. Dažreiz var šķist, ka kafija ir tā, kas liek “uzasināt” prātu, tomēr tā nav, to dara zaļā tēja. Zaļā tējā esošās vielas palīdz saglabāt aktīvu smadzeņu darbību un veselību.

8. Zaļā tēja var padarīt jūs gudrākus. L-teanīns, kas atrodams zaļajā tējā palīdz stimulēt smadzeņu aktivitāti, ļaujot tām strādāt ar “pilnu jaudu”. Šī viela ļauj jūsu smadzenēm būt daudz uzmanīgākām un saglabāt koncentrācijas spējas pēc iespējas ilgāk.

 

Saistītās tēmas: L-teanīnssmadzeņu darbībaveselībazaļā tēja

youtube icon
Abonēt youtube