Šodien, 17. augustā, Latvijā pazīstamās kustības “Ghetto Games” organizatori dalījās ar iespaidiem par iepriekšējo sezonu un jaunumiem, kas gaidāmi tās noslēgumā un kustības nākotnē. Nav noslēpums, ka finālturnīros varam gaidīt jaunus pārsteigumus un spraigas cīņas par vērtīgām balvām.

Renāra Zeltiņa atmiņas par iepriekšējo sezonu ir šādas: “Šī sezona ir bijusi viena no labākajām “Ghetto Games” vēsturē – saturīgākais un scenārija ziņā labākais “Kings Of Airs Slam Dunk” konkurss, līdz šim labākajā brīvās runas cīņā jeb freestyle battle reģioni bija apmeklēti, un “Ghetto Games” festivālā spīdēja saule visas trīs dienas. Tagad ir atlicis tikai iepilināt darvas pilienu medus mucā ar pēdējiem “Ghetto Games” superfināliem – “Welcome to Hell”.”

“Ghetto Games” kustības dibinātājs Raimonds Elbakjans dalījās ar mazajiem grēkiem, kas piedzīvoti šīs sezonas laikā: “Slam dunk konkursā mēs izbraucām ar tanku – pirmais un vienīgais pasākums pasaulē, kur kāds uzdrošinās kaut ko tādu darīt, un tas notika šeit Rīgā. Ir sanācis arī lamāties šajā sezonā, bet ir brīži, kad savādāk nevar. Ir sanācis pārkāpt braukšanas ātrumu, bet tikai tādēļ, lai steigtos uz sapulci vai turnīru Grīziņkalnā. Ir sanācis atskaņot mūziku vēlāk par plkst. 22:00, bet jāatzīst, ka šī mūzika ir sasodīti laba un viņa ļoti labi papildina finālsacensības. Futbola un cīņu turnīru laikā ir sanācis ļoti daudz runāt krieviski, bet mēs esam atvērti draudzīgai sadarbībai. Bet galvenais, kāpēc mēs visu šo darām, ir radīt citiem prieku.”

Uz pasākumu bija ieradies arī Rīgas mērs Nils Ušakovs, kurš pateicās organizatoriem par ieguldīto darbu un jauniešu nodarbināšanu Rīgā un visā Latvijā: “Paldies “Ghetto Games” par visu fantastisko darbu, ko viņi ir ieguldījuši. Tas darba apjoms ir līdzīgs tam darbam, ko pašlaik dara mūsu sporta pārvalde. Mēs esam atbalstījuši šo kustību un turpināsim to atbalstīt arī turpmāk.”

Arī florbolam šis ir liels gads, jo gada nogalē Rīgā norisināsies Pasaules čempionāts florbolā vīriešiem, un Latvijas florbola komanda ir viena no 5 elites komandām pasaulē, tāpēc šis tiešām būs liels notikums.

“Ghetto Games” uzdevums šajā gadā ir pārbūvēt Grīziņkalnu līdz nepazīšanai – ir plāns izveidot 6 metrus augstu žogu apkārt laukumam, lai izskatītos efektīvāk. Tāpat arī cilvēki sociālajos tīklos tiks aicināti nest uz Grīziņkalnu savus vecos sporta apavus, kurus varētu iekarināt augstajā žogā.  To visu un vēl vairāk varēsi sagaidīt “Ghetto Games” finālturnīros ar nosaukumu “Welcome To Hell”.

Foto: Rītakafija.lv

Saistītās tēmas: fotoGhetto GamesGrīziņkalnsSports

youtube icon
Abonēt youtube