Līdzi tehnoloģijām mainās arī mūsu lasīšanas paradumi. Ja kādreiz paradumi izpaudās kā došanās uz bibliotēku vai grāmatu veikalu, tad tagad tādas ierīces kā viedtālruņi un planšetes sniedz saviem īpašniekiem digitālu lasīšanas pieredzi. To īpaši ietekmējušas ir aplikācijas, kuru iespējām pateicoties, katram lasītājam tiek sniegta pieredze visu lasāmvielu saņemt tieši plaukstā.

Šeit tev būs iespēja iepazīties ar 7 aplikācijām, kuras katram “grāmatu tārpam” garantēs jaunu apsēstību.

Goodreads

Šī aplikācija ir domāta, lai atklātu lasītājiem jaunas grāmatas un piedāvā viedokļus. Viena no spilgtākajām aplikācijas iezīmēm ir svītrkodu skeneris, kas ļauj lasītājam skenēt bibliotēkā vai veikalā atrastas grāmatas un pievienot tās savam “lasāmo grāmatu sarakstam”. Kā arī neiztikt bez noderīgās funkcijas, kas tev pirms grāmatas iegādes palīdzēs izlemt, vai tā tev varētu patikt vai nē.

Google Play Books

Ar šo aplikāciju tu vari izvēlēties kādu no miljons grāmatu nosaukumiem un izlemt, kuru lasīt pirmo. Šeit tu grāmatas varēsi lasīt arī tad, ja nebūsi pieslēdzies internetam, kā arī tiek piedāvāta nakts lasīšanas funkcija. Bez tā visa aplikācija vēl piedāvā bezlimita grāmatu noliktavu.

Free Books

No klasikas līdz fantastikai un viss pa vidu. Tā kā gan aplikācija, gan grāmatas ir bezmaksas, tas ir ideāls risinājums tiem, kuri vēlas nedaudz ietaupīt naudu.

Audiobooks no Audible

Tiem, kas mīl labas grāmatas, bet nav ļoti daudz laika, lai lasītu, ideāls risinājums būs audiogrāmatas. Vienalga, vai tu brauc ar automašīnu, uzkop māju vai sēdi birojā, audiogrāmata tev ļauj baudīt grāmatu, neturot to rokās. Grāmatas iespējams iegādāties tiešsaitē, izmantojot Audible/Amazon. Vienīgais mīnuss – jāiemaksā dalības maksa, taču pirmās 30 dienas viss ir bezmaksas.

iBooks

Aplikācija, kas “Apple” telefonos ir lejuplādēta automātiski un nekādi nav izdzēšama. Bet tas nenozīmē, ka šī aplikācija nav izmantojama. Iespējams, vislabākā funkcija ir in-app grāmatnīca, kur iespējams iegādāties un automātiski lejuplādēt grāmatas, un pēc tam lasīt tās tajā pašā aplikācijā. Tiek arī piedāvāta bibliotēka ar bezmaksas grāmatām, ja meklē kaut ko, kas neiecirtīs robu tavai kabatai.

Epic!

Aplikācija, kas īpaši paredzēta bērniem līdz 12 gadu vecumam, kas piedāvā piekļuvi 10 000 bērnu grāmatām, ieskaitot audiogrāmatas. Lai gan mēnesī šis pakalpojums maksā 5 ASV dolārus, pirmais mēnesis ir bezmaksas. Aplikācija arī atbalsta vairāku profilu piesaisti pie viena konta, kas nozīmē, ka ģimene ar vairākiem bērniem var grāmatu lasīšanas priekā iesaistīt visus.

Wattpad

Šajā aplikācijā atrodami vairāk nekā 20 miljoni stāstu. Tu vari sazināties ar citiem lasītājiem, lasīt grāmatas, nepieslēdzoties internetam, un pat kontaktēties ar rakstniekiem. Visam plusā vēl ļoti daudzveidīga un unikāla bibliotēka.

Saistītās tēmas: AplikācijasGrāmatas

youtube icon
Abonēt youtube