Bijušais un, iespējams, viens no ietekmīgākajiem Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbiniekiem, Kaspars Čerņeckis, intervijā TV3 ziņās, pavēstīja, ka Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola kopā ar aiz viņas stāvošiem spēkiem pilnībā ir iznīcinājusi VID. 

Pirms kāda laika Čerņeckis iesniedza atlūgumu, lai paziņotu sabiedrībai par to, ka VID tiek īstenota nopietna iznīcināšanas shēma. Bijušais VID darbinieks stāsta, ka VID ir iznīcināts – darbinieki ir demotivēti, iebiedēti un uz šajā brīdī iestādē normāli darba apstākļi ir teju vai neiespējami.

Čerņeckis pieļauj, ka VID ir iznīcināts tāpēc, lai vājinātu Finanšu policijas operatīvo kapacitāti. To realizējusi finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola, uzspiežot bijušajai VID vadītājai Inārai Pētersonei darbinieku rotācijas. Rezultātā dienestu pametuši visi nozīmīgākie izmeklētāji, kuri ir autori pēdējo gadu skaļākajām lietām. Reizniece-Ozola gan esot tikai marionete ietekmīgāku cilvēku rokās.

Čerņeckis atzīst, ka viņa laikā visliekākā problēma bija informācijas noplūde, taču šobrīd VID ir tik ļoti novājināts, ka tik sarežģītas lietas kā, piemēram, “Gan Bei”, netiks atklātas gadiem. “Cilvēki ir demotivēti, tie baidās strādāt. Tuvākajā laikā neviens uz lielajām zivīm nestrādās,” tā intervijā Čerņeckis. Iespējams, notiekot speciāla izmeklēšanas novilcināšana, kas ir izdevīga konkrētiem uzņēmējiem. Jāņem vērā, ka beidzoties divu gadu periodam, VID ir jāatceļ arests konfiscētai mantai, kuras vērtība mērāma miljonos.

“Iespējams tur ir kāds Saeimas deputāts vai viņa radinieks iesaistīts,” stāsta Čerņeckis.

Lai arī Reizniece-Ozola likusi Čerņecki aizrotēt, vēstulē viņa darbinieku slavējusi, kā uzskata Čerņeckis, lai izvairītos no riska zaudēt tiesvedību.

Ar visu informāciju, ko Čerņeckis jau savācis, viņš vērsīsies tiesībsargājošajās iestādēs, tostarp KNAB.


Avots: Tv3 Ziņas

 

Saistītās tēmas: Dana Reizniece–OzolaKaspars ČerņeckisKNABVID

youtube icon
Abonēt youtube