Pēc fonda “Mākslai vajag telpu” iniciatīvas Rīgas pilsētvidē izvietoti plakāti ar Latvijas mākslas dižgaru darbiem, kuriem ir liela nozīme Latvijas kultūras vēsturē, bet joprojām nav pastāvīgas ekspozīcijas vietas nevienā Latvijas muzejā,  informēja fonda pārstāvji.

Fonda “Mākslai vajag telpu” mērķis ir panākt Latvijas modernās mākslas muzeja izveidi Rīgā, lai vienkopus un pastāvīgi izstādītu mākslas darbus, kas tapuši no 1945. līdz 1991.gadam, un radītu pilnvērtīgu priekšstatu par Latvijas mākslas mantojumu.

Ar šo akciju fonds aicina līdz 2018.gadam sākt veidot Latvijas modernās mākslas muzeju, lai nākamajām paaudzēm nodotu pilnvērtīgu priekšstatu par Latvijas mākslas mantojumu un nosvinētu Latvijas simtgades svinības, pieminot tos gandrīz 50 gadus, kas joprojām veido Latvijas mūsdienu kultūras telpu. Patlaban daudzslāņainais un Latvijai nozīmīgais periods glezniecībā, grafikā, fotogrāfijā un tēlniecībā parādās tikai epizodiski atsevišķās izstādēs, bet muzejos tam nav pastāvīgas vietas.

 


Info: BNS

Foto: MVT/Džemma Skulme, “Māte”

Saistītās tēmas: gleznasLatvijasMuzejiMVT

youtube icon
Abonēt youtube