Gandrīz katrs no mums reiz ir izjutis, kā tas ir, kad tiek salauzta sirds, un jāteic, ka nav īsti briesmīgāku izjūtu par tām.

Tomēr, saprast, kā sadzīvot ar sāpīgu šķiršanos, ir neatliekama sadaļa no mūsu dzīves. Katrās neizdevušās attiecībās ir kāda zīmīga mācība. Un, ja mēs spējam no tās mācīties, tad arī pēc paši augam.

Pētījumi liecina, ka vidēji izjūk katra trešā laulība. Kaut arī lielākoties attiecības izjūk naudas problēmu, personīgo atšķirību un garlaicības dēļ, taču ir trīs konstantas lietas, kuras izraisa grūtības attiecībās – gan ilglaicīgās, gan tajās, kuras sākušās vien nesen.

Mēs nekomunicējam

Ikviens veiksmīgs un saticīgs pāris pateiks, ka attiecību pamatā ir komunikācija – spēja izrunāties par un ap visu. Kādēļ? Tādēļ ka ir neizmērojami sarežģīti apmierināt otra vēlmes un risināt radušās problēmas, ja īsti par to neko nezini. Cilvēkiem jābūt atklātiem.

Ja mīļotais cilvēks dara kaut ko tādu, kas mūs sāpina, bet mēs par to neko nepasakām, šis cilvēks diez vai tāpat vien, no zila gaisa sapratīs, ka radušās problēmas. Un pēc kāda laika, kad dvēselē krājies aizvainojums par to, kas līdz galam nav izrunāts, cilvēks teju vai uzsprāgst, sagandējot to, kas palicis no attiecībām. Vienkāršāk ir par visu izrunāties, izteikt viedokli, izjūtas.

Esam kopā ar to cilvēku, kuru nemaz nemīlam

Daudzi no cilvēkiem tik ļoti baidās būt vieni, ka labāk turpina būt attiecībās, kurās īsti nemaz nav mīlestības. Kad kāds ir izbaudījis to, kā tas ir būt mīlētam, tie bieži vien to alkst tik ļoti, ka pieķeras kam tādam, kas nemaz nav īsts.

Kad iemīlamies, smadzenes izdala laimes hormonus. Šīs izjūtas ir ļoti atkarību veicinošas, un daudzkārt cilvēki iemīlas nevis faktiskā cilvēkā, bet tajā sajūtā, kā ir būt mīlētam. Lai arī kā būtu – atrašanās attiecībās, jo tā mums ērtāk, baidāmies no vientulības vai arī patīk šī it kā “mīlestības sajūta”, šāda veida attiecības nav veselīgas un nenāk nevienam par labu.

Nespēja viens otram uzticēties

Uzticība ir tikpat svarīga, kā spēja komunicēt. Cik daudziem no jums ir bijušas attiecības ar kādu, kurš ir tik greizsirdīgs, ka teju vai smacē un padara vai traku? Ja jūti, ka tavs mīļotais cilvēks nespēj līdz galam tev uzticēties, ir īstais laiks, lai tam palīdzētu. Palīdzētu sadziedēt sirdi vai jebkuras problēmas, kuras radušās iepriekšējo attiecību rezultātā.

Iespējams, šis cilvēks reiz ir ticis piekrāpts vai ļoti sāpināts un baidās, ka tas notiks atkal. Dari šim cilvēkam zināmu, ka nesāpināsi to, bet tikai vēli labu un no sirds mīli!

Katrs attiecībās reizi par reizei var būt vājš un neaizsargāts, tas dod iespēju attiecībām attīstīties par kaut ko īpašu un piepildītu.

Saistītās tēmas: attiecībaskomunikācijauzticība

youtube icon
Abonēt youtube