Anastasija Bosiha un Vladimirs Žilkins šajā nedēļā atgriezās no Maskavas ar “Kristāla virsotni” Tā saucās ikgadējā prēmija, kuru pasniedz pazīstams Krievijas resurss, kas apvieno visus aktīva tūrisma veidus – portāls Risk.ru

Rīdzinieki ieguva pirmo vietu nominācijā “Gada Outdoor projekts” par gada sākumā realizēto projektu “Lielais Himalaju ceļš 110 dienās!”.

23.februārī Anastasija Bosiha un Vladimirs Žilkins pameta Rīgu un atgriezās no Nepālas tikai 25.jūnijā. Četros mēnešos viņi nogāja 1700 kilometrus, kopēji savācot 90 000m augstumu, paveica vairākas kalnu pārejas visgarākajā trekinga maršrutā pasaulē. Maršruts bija tuvu visiem Nepālas astoņtūkstotniekiem, gāja cauri vairākām pārējām un upēm, gāja cauri augstajiem plato un mazapmeklētām ielejām.

Par savu svarīgo misiju Anastasija un Vladimirs uzskatīja informācijas savākšanu par to, kā patstāvīgi organizēt pārgājienu maz izpētītajā Lielā Himalaju ceļa «nepālas» gabalā, neizmantojot gidu un vadītāju pakalpojumus.

«Mēs ļoti priecājamies, ka esam vinnējuši «Kristāla virsotni». Tas nozīmē, ka profesionāļi mūs pamanīja un mūsu pieredze noderēs citiem».- atzīmēja Vladimirs Žilkins.

 


Foto: risk.ru

youtube icon
Abonēt youtube