Pēdējo dienu mainīgie laikapstākļi un straujās temperatūras izmaiņas kļūst par iemeslu slidenām pilsētas ietvēm un šādos laika apstākļos, kad zem izkusušā sniega joprojām palikusi ledus kārta, par biežākajiem atlīdzību pieteikumu iemesliem kļūst traumas, kas gūtas uz slideniem ceļiem, ietvēm un apledojušām trepēm, norāda apdrošināšanas AS “Balta”.

Kā aģentūru BNS informēja “Balta” pārstāvji, šogad reģistrēti jau 99 gadījumi, kad iedzīvotāji slideno ietvju dēļ guvuši nopietnas traumas.

Pēdējo trīs gadu laikā “Balta” kopā saņēmusi 338 atlīdzību pieteikumus saistībā ar slidenajām ietvēm, celiņiem, takām un trepēm, kur cilvēki guvuši traumas, jo bijis apledojums. Krītot uz slidenām ietvēm, visbiežāk cilvēki traumē rokas – 39% gadījumu, kā arī kājas – 18% gadījumu. Bieži notiek arī galvas traumas, konstatēti deguna lūzumi, muguras traumas.

Trīs gadu laikā “Balta” izmaksāto atlīdzību summa saistībā ar šādām traumām ir jau gandrīz 66 000 eiro, savukārt lielākā atlīdzība, kas izmaksāta “Balta” klientam par nelaimes gadījumu, kas noticis uz ledus, pārsniedz 4000 eiro.

“Šāda statistika liecina, ka nereti kritiens uz ledus var būt arī ļoti nopietnu traumu iemesls, kā rezultātā cietušajam var būt nepieciešama ilgstoša atveseļošanās un rehabilitācija, kas prasa lielus finanšu līdzekļus. Bieži vien traumu smaguma dēļ uz kādu laiku var tikt zaudētas arī darbaspējas,” norādīja “Balta” pārstāvji.

Apdrošinātāja “Balta” īpašnieks ir Polijas apdrošināšanas sabiedrība PZU. “Balta” šā gada trešo ceturksni noslēdza ar 3,23 miljonu eiro neto peļņu.

Saistītās tēmas: Apdrošinātājitraumas

youtube icon
Abonēt youtube