Pirmdien, 5.decembrī, plkst.19 bārā “Aleponija”, Ernesta Birznieka-Upīša ielā 22 notiks festivāla “Prozas lasījumi” ieskaņas vakars, ko ar nosaukumu “100 gramu drosmei” organizē interneta žurnāls “Satori.lv”.

No 6. līdz 11.decembrim jau divdesmit pirmo reizi norisināsies literatūras festivāls “Prozas lasījumi 2016”. Šogad vienu no festivāla ieskaņas pasākumiem rīko interneta žurnāls “Satori.lv”, aicinot savus autorus nolasīt kādu no saviem jaunākajiem stāstiem, bet pirms tam iedzert 100 gramus drosmei.

Prozas vakaru “100 gramu drosmei” vadīs interneta žurnāla “Satori.lv” galvenais redaktors Ilmārs Šlāpins, bet prozu lasīs Edmunds Frīdvalds, Helga Tormane, Haralds Matulis, Ieva Viese-Vigula, Kaspars Beķeris, Elizabete Lukšo, kā arī pagājušā gada “Prozas lasījumu” laureāte Dace Vīgante. Jāpiebilst, ka daļa no stāstiem, kas tiks lasīti šajā vakarā, tapuši “Satori” autoru radošajā vasaras nometnē, kas šogad norisinājās Cēsīs, Ruckas muižā.

Ieeja pasākumā bez maksas, aicināts ikviens interesents. Prozas vakarā būs iespēja iepazīties arī ar jauno grāmatžurnālu “Satori” NR.1.

Interneta žurnāls “Satori.lv” ir kultūras un patstāvīgās domas portāls, kura mērķis ir uzturēt augstus standartus kultūras patēriņa un dialoga jomā.

Biedrība “Ascendum” ir sabiedriska organizācija, kuras misija ir iekļaujošas sabiedrības veidošanas caur kultūras prizmu.

Festivāls “Prozas lasījumi” norisinās kopš 1995. gada, un tā pamatprogrammu veido vietējo autoru lasījumi, kuros klausītāji tiek iepazīstināti ar līdz šim nepublicēta teksta fragmentu. Tekstus vērtēs nozares profesionāļu un alternatīvā – studentu žūrija.

Saistītās tēmas: Prozas Lasījumisatori

youtube icon
Abonēt youtube