Brokastu pārslu ražotājs SIA “Milzu!” šogad plāno 15% apgrozījuma pieaugumu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, aģentūrai BNS pastāstīja uzņēmuma īpašnieks Enno Ence.

Pēc viņa teiktā, apgrozījuma pieaugums gaidāms pateicoties izaugsmei eksportā – ja pērn “Milzu!” ārpus Latvijas realizēja produkciju tikai Igaunijā, tad šogad kompānijas produkcija realizēta arī Lietuvā, Polijā, Baltkrievijā un Apvienotajā Karalistē, bet gada nogalē plānots sākt eksportu arī uz Izraēlu. “Eksporta jomā mums ir bijis tāds diezgan labs, ražīgs gads. Mēs arī principā ļoti daudz fokusējamies uz eksportu,” atzina Ence.

“Milzu!” īpašnieks piebilda, ka eksports patlaban veido apmēram 50% no kopējā kompānijas pārdošanas apmēra, taču nākotnē eksporta īpatsvaru plānots kāpināt.

“Mēs strādāsim pie jauniem produktiem, ko no sākuma ieviesīsim Latvijas tirgū vai vismaz Baltijas mērogā, un tad lēnā garā ar tiem virzīsimies arī eksportā. Tāpēc ir grūti prognozēt eksporta īpatsvaru, jo tas visu laiku var mainīties atkarībā no tā, kā izdodas startēt ar jaunajiem produktiem, jaunajām idejām,” teica Ence, piebilstot, ka ārvalstu tirgos uzņēmums realizē tādus pašus produktus kā Latvijā, pielāgojot to iepakojumus katrai no eksporta valstīm.

Ence arī atzīmēja, ka brokastu pārslu tirgū ir sīva konkurence, tāpēc ir svarīgi būt atšķirīgiem. “Svarīgi, ar ko vari būt savādāks nekā citi, lai varētu uzrunāt sadarbības partnerus, lai viņiem un viņu klientiem rastos interese par produktu,” viņš sacīja.

Pēc Ences teiktā, arī nākamgad “Milzu!” turpinās attīstīt eksportu. “Esam izlēmuši nākamgad startēt divās izstādēs – bioloģisko produktu izstādē Vācijā “Biofach” un izstādē “Anuga”, kas arī notiek Vācijā. (..) Mēs patlaban vairāk koncentrējamies uz Centrāleiropu,” viņš sacīja, vienlaikus piebilstot, ka uzņēmums neizslēdz iespēju attīstīt eksportu arī uz citām valstīm.

“Milzu!” ir ģimenes uzņēmums, kurā ražo pilngraudu brokastu pārslas no Baltijas reģionā iegūtām sastāvdaļām. Uzņēmuma apgrozījums pērn pieauga 2,1 reizi un sasniedza 525 684 eiro, kā arī kompānija guva 1131 eiro peļņu pretstatā 60 220 eiro zaudējumiem 2014.gadā.

“Milzu!” reģistrēts 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 56 000 eiro, bet vienīgais īpašnieks ir Ence.

Saistītās tēmas: Brokastu pārslas Milzu!Milzu!

youtube icon
Abonēt youtube