Lai izrādītu solidaritāti cilvēkiem, kuriem 2016.gads bijis īpaši grūts, rīdzinieki un Rīgas viesi vienojas kopīgā simboliskā miera gājienā pa Brīvības ielu.

Kā aģentūrai BNS teica viena no gājiena rīkotājām Kaņepes Kultūras centra direktore Liene Jurgelāne, gājienā piedalās apmēram 30 dalībnieki, taču tā laikā gājienam pievienojas arī citi cilvēki.

Jurgelāne teica, ka gājiena rīkošana nākamajā gadā vēl nav plānota, un tas būs atkarīgs no tā, kas notiks pasaulē. “Varbūt nākamais būs brīnišķīgs gads, kurā visiem viss būs labi, [..] šogad gājiens bija reakcija uz to, kas pasaulē notiek,” pauda Jurgelāne.

Gājienam tika aicināts pievienoties ikviens, kas vēlas izrādīt solidaritāti tiem cilvēkiem, kas – arī patlaban – cieš no karadarbības, spīdzināšanas un necilvēcīgiem dzīves apstākļiem.

“Simboliskajā gājienā pa Brīvības ielu ikviens tiek aicināts iekšēji atskatīties uz aizgājušo gadu un domāt par to, ko katrs no mums var darīt nākamajā gadā, lai nodrošinātu mieru pasaulē. Tas ir aicinājums parādīt, ka mums, civiliedzīvotājiem, rūp līdzcilvēki un ka mēs iestājamies par un gribam veidot pilsonisku sabiedrību. Tādu, kādas mums vēl līdz šim nav bijis. Tas ir aicinājums parādīt, ka mēs protam būt kopā. Tas ir aicinājums savam personīgajam sarakstam pievienot arī apņemšanos katram individuāli un kopā rīkoties, lai 2017.gads būtu miera gads – bez kara, vardarbības un ciešanām,” skaidroja Jurgelāne.

 


Foto: pexels

Saistītās tēmas: gājiensMierspasaule

youtube icon
Abonēt youtube