Gandrīz ikviens savas dzīves laikā vēlas ceļot. Daudzi sava ceļojuma laikā vēlas arī nopelnīt. Kādam, pateicoties internetam, šis sapnis ir kļuvis par realitāti. Šajā rakstā tev būs iespēja uzzināt par kādu pakalpojumu, kas guvis strauju popularitāti Eiropā un ļauj cilvēkiem atrast darbu gandrīz jebkurā pasaules malā.

Servisa, ar nosaukumu Jobbatical, dibinātāja ir Karoli Hindriks – meitene, kas dzimusi Padomju Savienībā. Iegūstot labu pieredzi mediju veidošanā no nulles, viņa sev viegli atrada darbu ASV un saprata, ka viņas iemaņas un prasmes var tikt pieprasītas jebkurā vietā uz zemeslodes. Tā arī radās ideja par šādu pakalpojumu.

Tagad Jobbatical ir platforma, kur darba devēji un dažādu nozaru speciālisti var sastapt viens otru un piedāvāt jaunu pieredzi ārpus savas valsts robežām.

Lai uzsāktu darba meklēšanu, ir nepieciešams aizpildīt anketu, aprakstot savu iepriekšējo pieredzi un prasmes, kā arī jānorāda nākamā darba atrašanās vieta. Ieinteresētie darba devēji sazinās ar kandidātiem un vienojas par nosacījumiem. Darba līgums šajā servisā nav ilgāks par 1 gadu. Vairumā gadījumu darba ņēmējam tiek segtas visas ceļojumu izmaksas.

Papētot mājaslapu, ir redzams, ka vispieprasītākās profesijas, protams, ir izstrādātāji un IT nozares speciālisti ar Ruby, Java, PHP un mobilo lietojumprogrammu izstrādes prasmēm. Pieprasīti ir arī dizaineri, biznesa attīstītāji un pārdošanas speciālisti.

Tāpēc, ja vēlies pārvākties, piemēram, uz Bali vai arī pievienoties kādai startapa komandai, to ir pavisam vienkārši izdarīt – jāaizpilda tikai anketa.

Saistītās tēmas: ceļošanaDarbaPieredzeProfesijas

youtube icon
Abonēt youtube