“Zema temperatūra un mitrums var sausināt matus, padarot tos trauslus un nedzīvus,” stāsta dermatoloģe Neila Sadika. Parasti aukstumā galvas āda kļūst niezoša un veidojas blaugznas, pat ja no tām nav nekādu pazīmju visos citos gadalaikos. 

“Ziemas laikā palielinās arī izkritušo matu daudzums, jo neuzņemam tik daudz vitamīnu, kā rezultātā vājākas kļūst matu saknes. Neatkarīgi no tā, kāds ir matu tips, ziemā vajadzētu lietot šampūnus un kondicionierus, kas ir barojoši un īpaši mitrinoši,” stāsta dermatoloģe.

Tomēr jāteic, ka matu izkrišana nav tā lielākā problēma, lūk, statiskā elektrība gan ir. “Mitrums matus padara sprogainus un uzpūtušos, taču sausais un aukstais ziemas laiks tos padara plānus un ar noslieci uz elektrizēšanos,” skaidro Neila.

Vislabākais veids, kā to risināt atbilstoši laikam, izvēlēties šampūnus, kuri paredzēti dziļākai un intensīvākai kopšanai. Papildus pēc matu mazgāšanas, klāj tajos eļļas vai kādus barojošus līdzekļus, kas palīdzēs tiem būt veselīgiem un vieglāk kopjamiem.

Saistītās tēmas: matipadomssievieteskaistumsziema

youtube icon
Abonēt youtube