Sestdien, 21.janvārī, paziņos dziesmu aptaujas “Muzikālā banka” uzvarētāju, aģentūrai BNS pavēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) komunikācijas speciāliste Agita Pudule.

“Muzikālā Banka” LTV1 ēterā tiks pārraidīta vienlaicīgi ar apbalvošanas ceremonijas tiešraidi no Ventspils plkst.19.05 un plkst. 21.25.

Tradicionāli vērtīgāko dziesmu noteiks klausītāji (50%) un “Muzikālās bankas” ekspertu padome (50%), kas veidota no profesionāliem, ar aptaujas fināldziesmām nesaistītiem mūziķiem. Šogad balsošanā pirmo reizi tiks iesaistīti arī televīzijas tiešraides skatītāji.

Finālā iekļuvušas tādas dziesmas kā Guntra Kuzmina “Buorstous”, grupas “Musiqq” dziesma “Čaļi”, Mārtiņa Ruska “Daļa no sirds”, grupu “Prāta vētra” un “Musiqq” dziesma “Debesis iekrita Tevī”, grupas “Otra puse” un Antras Stafeckas dziesma “Es Tev”, Smantas Tīnas “Kāds trakais mani uzgleznos”, Justa “Ko tu dari?”, grupas “The Sound Poets” dziesma “Lavīnas”, Markusa Rivas “Laika upe”, Andra Ērgļa un Stafeckas “Laiks”, Intara Busuļa “Miglas rīts”, Ivo Fomina “Nāc”, grupas “Līvi un Buks” dziesma “Pēdas uz palodzes”, Dona “Tepat” un Agneses Rakovskas “Vienaldzības”.

Noslēguma ceremonijas pirmā daļa tiks veidota melnbaltajā stilistikā, bet otrā daļa pavērs krāsu pasauli. Lai to paspilgtinātu, vairākiem numuriem tiks piesaistīti ritma grupa “Pulsa efekts” un laikmetīgās dejas dejotāji. Improvizētajā radio studijā darbosies Baiba Palkavniece, savukārt uz skatuves pasākumu vadīs mūziķis un aktieris Kristaps Rasims.

Pasākuma otrajā daļā ar īpaši ceremonijai gatavotiem priekšnesumiem muzikālā producenta Kristapa Krievkalna instrumentālās grupas vadībā uzstāsies “Muzikālās bankas” eksperti – Boriss Rezņiks, Viktors Lapčenoks, Mārtiņš Brauns, Uldis Marhilevičs, Jānis Lūsēns, Jānis Apeinis, Mārcis Auziņš, Dināra Rudāne, Tālis Gžibovskis, Ozols, Normunds Rutulis, Toms Grēviņš un Gunārs Kalniņš.

Pagājušajā gadā dziesmu aptaujā “Muzikālā banka 2015” uzvarēja “Prāta vētras” dziesma “Ziemu apēst”.

youtube icon
Abonēt youtube