Dienas uzsākšana ar glāzi silta citronūdens ir teju vai neatliekams rituāls, īpaši, ja vēlies nomest svaru. Sliktās ziņas? Dietologi nonākuši pie secinājuma, ka vienkārši ūdens dzeršana maģiski nepalīdzēs nomest liekos kilogramus. 

Jāteic, ka īsti neviens dzēriens nespēj dedzināt taukus, tomēr ir pāris dzērieni, kas var palīdzēt uzlabot pašsajūtu un dzīvesveidu padarīt veselīgāku, kā rezultātā palielinās svara zuduma iespēja.

Šeit būs trīs dzērieni, kas to palīdzēs izdarīt:

Kafija

Sauc to par dabīgo enerģijas dzērienu. Pētījumi liecina, ka kafijas krūze pirms treniņa var stimulēt vēlmi strādāt ilgāk un smagāk, salīdzinot ar dienām, kad uz treniņu dodies, neuzņēmusi kofeīnu. Jo ilgāk un smagāk strādā sporta zālē, jo vairāk kalorijas sadedzini, vai ne?
Žurnāls “Sporta medicīna un fiziskā sagatavotība” veica pētījumu, kurā noskaidroja, ka tie, kas bija dzēruši kafiju pirms treniņa, katru no vingrinājumiem izpildīja par 20% vairāk reižu, nekā ierasts. Taču atceries, kafijai vienmēr jābūt melnai. Cukura vietā stēvija un nekāds piens vai krējums. Tie mazinās kafijas sniegtos labumus.

Ūdens

Nomaini citronu pret ledus gabaliņiem. Vēsi dzērieni liks tavam organismam patērēt vairāk enerģijas, jo tas centīsies sevi sasildīt. Kā rezultātā dienas laikā dzerot tavam ķermenim nepieciešamo ūdens daudzumu, sadedzināsi par vismaz 100 kalorijām vairāk, nekā tad, ja dzersi ūdeni istabas temperatūrā vai siltāku. Uztura speciālists un grāmatas “Pinterest diēta” autors Mici Dulans apgalvo, ka auksta ūdens dzeršana vien spēs palīdzēt gada laikā atbrīvoties no apmēram 5 liekajiem kilogramiem.

Zaļā tēja

Zaļā tēja ir ne tikai brīva no kalorijām, bet tā arī var palīdzēt stimulēt tauku sadegšanu un svara zudumu. Kāds pētījums liecina, ka tie cilvēki, kuri divus mēnešus katru dienu izdzēra 4 krūzes zaļās tējas, sadedzināja par 5 kilogramiem vairāk tauku, nekā tie, kas dzēra tīru ūdeni. Cits 2013. gadā veikts pētījums liecina, ka tām sievietēm, kas ikdienā regulāri dzer zaļo tēju, ir mazāks vēdera apkārtmērs. Izvēlies svaigu beramo zaļo tēju, nevis veikalā jau nopērkamo pudelēs. Svaigā zaļajā tējā ir vairāk antioksidantu un nav cukura, salīdzinot ar tām, kas nopērkamas jau pudelēs veikalā. Tāpat izvairies no zaļās tējas uztura bagātinātājiem. Labāk dzer svaigu, beramo zaļo tēju, tā būs lētāka, veselīgāka un daudz, daudz gardāka.

Avots: WomensHealthMag

Saistītās tēmas: kafijaskaistumssvara samazināšanaūdenszaļā tēja

youtube icon
Abonēt youtube