Dažkārt atrast savu ideālo partneri var būt neticami grūti, īpaši, ja tava uzticība iepriekš tikusi sagrauta un tev šķiet, ka esi nevērtīgs un nevienam tevi nevajag.

Ja mēs redzam sevi kā nevērtīgu un nespējīgu uz mīlestību, mēs neviļus atrodam partnerus, kuri mums patiesi neder.
Mēs bieži vien izvēlamies tādus partnerus, kas mūs izmanto, dara mums pāri, manipulē ar mums un visādi citādi mazina mūsu vērtību ne tikai pašu acīs, bet arī citu, jo uzskatām, ka neesam pelnījuši ko labāku.

Taču mēs esam pelnījuši visu to labāko. Katrs no mums ir pelnījis patiesu un beznosacījuma mīlestību, tomēr mēs bieži vien to nesaprotam, jo dzīvojam apstākļos, kuros mēs tiekam ļaunprātīgi izmantoti (jo uzskatām, ka tā ir norma).

Ja tavs partneris dara kādu no šīm piecām lietām, tad zini, ka tev ir laiks iet citu ceļu.

1. Šis cilvēks cenšas sašķobīt tavu patiesību un liek apšaubīt pašam sevi un realitāti. Piemērs, vīrs cenšas sievu un citu pārliecināt par to, ka viņa ir sajukusi prātā, manipulējot ar nelieliem elementiem, uzstājot, ka viņa visu atceras nepareizi, melo un ir murgaina.
Ja tavs partneris visu vainu cenšas novelt uz jums, tas vienkārši cenšas panākt to, lai apšaubāt sevi un neapdomāti uzticaties visam, ko jums saka.

2. Šis cilvēks jūs degradē un pazemo jūs. Lielākoties šādi cilvēki paši ir iekšējā konfliktā ar sevi, viņu nedrošība un pašcieņas trūkums liek citus pazemot un padarīt nevērtīgus. Tie centīsies salauzt jūsu garu, līdz ar to jutīsities nevērtīgi. Šāda rīcība rada sajūtu, ka jums šo cilvēku vajag vairāk, nekā tas patiesībā ir.

3. Vaina tiek vienmēr novelta uz jums. Emocionālie psihopāti necieš, ja viņiem atgādina par viņu kļūdām, un, ka tiek uzskatīts, ka tie pieļāvuši kļūdas. Brīdī, kad viņi vainu noveļ uz citiem, tie kļūst par ārkārtīgi patīkamiem un harizmātiskiem cilvēkiem. Tajā laikā, kad kopīgi varētu risināt kopīgo problēmu, šis cilvēks izdara tā, ka vainīgs ir otrs, nevis viņš.

4. Apstākļi, kuros ir šis cilvēks, arī nav viņa vaina. Šie cilvēki vienmēr liks jums justies vainīgiem par notiekošajām nesaskaņām un problēmām, tie vainos jūs pie paša problēmām un darīs visu, lai jums šķistu, ka tiešām esat vainīgs pie tā, ka šim cilvēkam dzīvē neiet. Tiem iet slikti darbā – jūsu vaina. Tie kaut kādā veidā attopas cietumā – jūsu vaina. Tie iztērēja visu savu naudu – jūsu vaina, un tā tālāk.

5. Tie cenšas turēt jūs pa gabalu no tiem, kas varētu saprast, ka notiek manipulācija. Šie emocionālie psihopāti apzinās, ka ne jau visi ir tik vāji un viegli manipulējami, kā jūs. Tādēļ ikreiz, kad jūs sākat runāt ar kādu citu par to, kas notiek jūsu dzīvē un ir liela iespējamība, ka šis cilvēks sapratīs, kas notiek, manipulatori darīs visu, lai šo cilvēku turētu pa gabalu no draugiem un ģimenes. Tie nevēlas pieļaut, ka tiek pārtraukta viņu ļaunprātīgā darbība. Tie darīs visu, lai draugi un ģimene no jums novērstos, paliekot vienam un viegli ietekmējamam, ļaujot otram turpināt teroru.

youtube icon
Abonēt youtube