Vakardien notika Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde, kurā deputātam Andrejam Elksniņam (“Saskaņa”) tika izteikts mutvārdu brīdinājums par parlamenta debatēs teikto. Tomēr lielāku mediju un sabiedrības uzmanību par pašu notikumu ieguva Solvita Āboltiņa (“Vienotība”). 

Jau ziņots, ka deputāts Elksniņš debatēs par opozīcijas rosināto finanšu ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) demisiju kritizēja valdību un koalīcijas pārstāvjus, kas, viņaprāt, sēžot klusi un nedebatē, jo viņiem esot kauns.

Viņš teica: “Šādos brīžos man tiešām ir žēl, ka mēs, piemēram, neesam Ķīnā. Paņemtu profilakses pēc un pāris nostādītu pie sienas, un mēs sāktu būvēt ceļus, sāktu būvēt rūpnīcas, un viss būtu pilnīgākā kārtībā. Mums būtu izaugsme,” turpināja deputāts.

Par šo deputāta izteikumu ar sūdzību iesniegumu Ētikas komisijā vērsās Solvita Āboltiņa (“Vienotība”), tomēr sākoties sēdei, īsi pēc tam, kad Elksniņš bija sācis savu runu, Āboltiņa, kura ir sūdzības iniciatore, nenoklausoties kolēģa teiktajā – gluži vienkārši piecēlās un pameta sēdi…

Kāds viedoklis deputātam Andrejam Elksniņam ir par notikušo Ētikas komisijas sēdē – skatieties intervijā:

youtube icon
Abonēt youtube