La Rinconada, kas atrodas Peru, tiek uzskatīta par pasaulē ģeogrāfiski visaugstāk esošo pilsētu. Tiesa, dzīves apstākļi šeit ir visai skarbi. Tomēr šeit atrodas īstas zelta raktuves, kuras neregulē neviena valdība. 4876 metru augstumā notiek pastāvīga ražošana – 50 000 cilvēku šeit strādā dienu un nakti ar cerību, ka reiz kļūs bagāti.

Šī pilsēta tiek uzskatīta par vienu no izolētākajām kopienām pasaulē. Šis ciemats tika uzcelts vairāku kilometru augstumā virs jūras līmeņa un atrodas vietā, ko vietējie dēvē par “Dusošo skaistuli”. Lai šeit nokļūtu, ir nepieciešams pārvarēt visai bīstamu ceļu. Kalns ir pārklāts ar slidenu zāli, akmeņiem un dubļiem.

Ne bieži tūristiem izdodas nokļūt šajā ciemā. Šeit nedarbojas absolūti nekāda infrastruktūra, bet amatpersonas šeit parādās vien reizi pāris gados.

Lielāko iedzīvotāju daļu sastāda optimistiski domājoši Peru tautieši. Katrs no viņiem vēlās iegūt slaveno zelta raktuvju bagātību, jo tradicionālā alga šeit nedarbojas. Sievietes raktuvēs gan netiek laistas. Tā vietā viņas nopelna iztiku kā nepilna laika strādnieces – viņas izgatavo metāla stiprinājumus raktuvju griestiem.

Saistītās tēmas: kalniPeruPilsētaRaktuves

youtube icon
Abonēt youtube