Jelgavas cietumā izdevies nodarbināt vairāk nekā 40% no notiesāto skaita jeb kopumā 129 ieslodzītās personas, aģentūru BNS informēja tieslietu ministra Dzintara Rasnača (VL-TB/LNNK) preses sekretārs Andris Vitenburgs.

Ministrs ceturtdien darba vizītē Jelgavā apmeklēja Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) cietumu un Valsts probācijas dienesta (VPD) struktūrvienību, lai apspriestu kriminālsodu izpildi un novērtētu notiesāto sadzīves apstākļus.

Kā norādīja Vitenburgs, Jelgavas cietuma apmeklējuma laikā tieslietu ministrs īpašu uzmanību pievērsa ieslodzīto nodarbinātības iespējām un viņu iesaistīšanai dažādās izglītības programmās. Tieslietu ministrs atzinīgi novērtēja IeVP panākto nodarbināto notiesāto īpatsvaru Jelgavas cietumā – kopumā tur strādā vairāk nekā 40% notiesāto.

Patlaban cietumā sodu izcieš 321 notiesātais.

Kā skaidroja Vitenburgs, Jelgavas cietumā tikpat augsts ir arī notiesāto personu īpatsvars, kas iesaistīti izglītības programmās – vispārējo izglītību apgūst 41 notiesātais un profesionālo izglītību 86 notiesātās personas.

Rasnačs paudis gandarījumu, ka notiesātie iegūst profesionālo kvalifikāciju darba tirgū pieprasītās specialitātēs kā, piemēram, elektromontieris, lokmetinātājs, galdnieks un drēbnieks. Ministrs uzskata, ka šo profesiju apguve palīdzēs viņiem sekmīgi atgriezties sabiedrībā un iekļauties darba tirgū pēc atbrīvošanas no ieslodzījuma vietas.

Jelgavas cietums ir slēgtais cietums ar izmeklēšanas cietuma nodaļu.

Saistītās tēmas: ieslodzītieJelgavas cietumsNodarbinātība

youtube icon
Abonēt youtube