Neesat postējis jaunas ziņas visas dienas garumā? Facebook laika josla izskatās nepareizi. Ko domā draugi? Jums ir auditorija, un šis otrais darbs sniedz jums patiesu baudu.

Jūs esat pats sev privātais sociālo tīklu menedžeris. Pats sava brendinga konsultants. Jūsu brendam ir nozīme pasaulē, jo esat ļoti svarīgi. Cilvēkiem ir interesanti, ko jūs domājat, un viņiem nepieciešams dzirdēt jūsu domas. Laiks ķerties pie darba. Ar kādu informāciju jūs dalīsieties šodien?

Varbūt šodien ir tā diena, kad jūs mainīsiet pasauli ar vienu Facebook ierakstu.

Jūs izskatāt savu ziņu joslu iedvesmas meklējumos. Šodien ir tik daudz labu postu – katrs no tiem jūs uztrauc. Kā lai izsakās, lai tas skanētu labāk nekā draugiem? Nepieciešams uzvarēt. Jūs taču esat labāks par viņiem.

Facebook faktiski kļuvis par politisko uzskatu apmaiņas vietni. Šādi posti sasniedz daudz laikus, taču tas ir diezgan riskanti. Vai ir jāpapildina politiskais ieraksts ar saviem – gudrajiem vārdiem? Visiem ir līdzīgi uzskati.

Kā ar saulrietu? Vai vakariņu foto? Tās jūs pagatavojāt mājās patstāvīgi. Jūs esat tik talantīgs pavārs. Jūs zināt, kā gatavot gaļu (foto komentārs: “lieliski pagatavots cepetis, iztērēju tikai 12 stundas!”) Visi būs tik iespaidoti. Nē – nav pārāk dziļi – jums vajag nodemonstrēt visu rakstura dziļumu.

Iespējams, jūs mainīsiet pasauli, pateicoties varenam uzskatam par ekonomisko darbību. Lūk, šis raksts no “Daily Mail” lieliski ilustrē jūsu skatpunktu. Taču vienu mirklīti! Jūs nedrīkstiet šērot “Daily Mail” ziņas – tā nav pārāk autoritatīva izdevniecība. Jums ir redaktora standarti. Ko padomās draugi? Tas neatbilst arī viņu standartiem. Jūs slepus nosodīs. Nedrīkst pieļaut ko tādu. Esiet kustībā! Laiks palicis pavisam maz. Ir ātrāk kaut kas jāiepostē.

Varbūt  dalīties ar kaut ko privātu? Ģimenes foto, piemēram. Taču pagājušo reizi tā bija katastrofa. Jūsu ģimene neizpelnījās tika daudz laiku, kā drauga ģimene. Jūs iepostējāt bildi Facebook un Twitter ar Instagram palīdzību – varbūt tur slēpjas problēma? Laikam Amaro filtra vietā vajadzēja izmantot Valencia. Jūsu ģimene ir mīļa. Jūsu labi izpētītajā vidē nav ģimenes, kas nopelnītu vairāk laiku par jūsējo. Viņi uzvarēja šajā raundā – 54:51 – taču nākošreiz jūs būsiet pārāks. Nākamo reizi jūs nopublicēsiet pareizo foto.

Katru reizi, kad kāds no ģimenes locekļiem atzīmē publicētajā bildē jūsu vārdu, jūs noņemat no tās atzīmi. Esat pārāk labs visiem šiem mēsliem. Jāseko pieklājības normām un nav jātērē laiks štruntiem.

Kā ar profila bildes maiņu? Tas būs pamatīgs darbiņš. Jūs savāksiet tonnu ar laikiem. Varbūt izvēlēties selfiju no Gvatemalas džungļiem? Vai to bildi, kur jūs izskatāties vienreizēji pludmales smiltīs? Vai to, kur lecat, bet kamera paspēj notver neaizmirstamu smaidu? To, kur jūs esat uz maratona finiša līnijas? Kā būtu ar to, kur pastaigājaties ar suņiem no patversmes? Uz tās jūs izskatāties tik gādīgs, tik audzināts, tik laimīgs. Katram iepatiksies. Jūs dievinās.

No otras puses – varbūt tās ir pārāk lielas pārmaiņas šodienai. Jūs šķirstāt Facebook iedvesmai. Džons atjaunoja statusu. Pirms dažiem gadiem jums ar viņu nācās pamatīgi sakauties. Vai nav pienācis laiks aizmirst vecās bēdas? Jums patīk viņa statuss. Varbūt tā ir zīme, ka tagad jūs abi esat stilīgi. Jūs esat pilns ar cerībām un uzdodiet jautājumu, par ko viņš varētu domāt? Varbūt to pašu, ko jūs?  Jums patīk arī savas bijušās draudzenes statuss.

Kas tā par sievieti ar Kenu? Vai tad viņš tik tikko neizšķīrās no sievas? Jūs slepus nosodāt viņu, tad uzspiežat uz “sirsniņas”. Viņš nekad neuzzinās, ko jūs reāli domājiet par viņu.

Vai tā nav politizētā Tālija, kas tikko iepostēja? Jūs analizējat komentāru,  ko varētu atbildēt. Jūs nolemjat noklusēt. Nekādas politikas, seksa un reliģijas jūsu laika joslā un komentāros. Ir jābūt pārliecinātam, ka sociālo tiesību aizstāvji jūs nesasniegs. Savādāk būs slikti. Nākas pieņemt viņu noteikumus, lai dzīvotu laimīgu sociālo mediju dzīvi. Neatkāpjaties pārāk tālu no viņu uzskatiem un viss būs kārtībā.

Jūs atslēdzat mobilo, jo esat piekusis un vēlaties pagulēt. Jūs esat izsmelts. Iedzerat nomierinošās zāles. Tās palīdzēs tikai 15 minūtes, tāpēc ātrāk jāievieto posts.

Ko Facebook algoritms rāda jūsu telefonā salīdzinājumā ar datoru? Vai ir atšķirība? Pārbaudām. Jūs ieslēdzat telefonu, atverat top ziņas – tur ir Anna.

Kāda velna pēc vecmāmiņa Anna laiko katru viņa statusu un atstāj dīvainus reliģiskus komentārus? Tas ir ļoti dīvaini. Un viņš postē sava bērna foto burtiski katru dienu, pievienojot tam kaut kādu emocionālu komentāru. Izskatās, ka viņi pozē. Kur viņš visam tam atrod laiku? Jums, piemēram, tā nav. Tikai sociālajam tīklam vien jau aiziet veselas divas stundas.

Ak, Dievs! Šons atkal uzrakstījis par savu kompāniju. Viņš nopelnījis vēl 5 miljonus. Viņš ir “pieticīgs un pateicīgs”. Kāda liekulība – viņš ir pats kautrīgākais cilvēks no visiem tiem, kurus jūs zināt. Un viņa profila bilde ir tik drausmīga  – melnbaltais foto, kur viņš uzstājas konferencē.  Jūs cerat, ka viņa kompānija izgāzīsies – jūs ienīstat iespēju redzēt viņu veiksmīgu. Jūs laikojat viņa statusu. Atstājat komentāru:”Apsveicu!” Izsaukuma zīme ir ļoti svarīga. Tā atspoguļo īstu entuziasmu un emocijas. Ar ko vispār nodarbojas viņa kompānija?  Jūs rullējat tālāk. Jāizlasa vēl tik daudz.

Tālāk iet Marina un Jusufs, kuri postē jaunus selfijus no atpūtas. Viņi vienmēr foto redzami skūpstāmies. Kādēļ vispār viņi liek cilvēkiem novērot savas intīmās dzīves brīžus? Tas tracina citus. Izskatās, ka pirms katras publikācijas viņi taisa kādus 15 kadrus. Nav iespējams tik perfekti savienot lūpas katru reizi. Jūs esat tik labs cilvēks. Jūs nelīdzināties viņiem.

Rullējam tālāk, laikojam tālāk. Jūs nespējat apstāties. Jūs esat tik dāsns. Kā salavecis. Iespējams, vairākus draugus jūs padarāt laimīgus – īpaši tos, kuri publicē jaunumus, bet nav dabūjuši vēl nevienu laiku.

Kāda drausmīga diena iedvesmai. Jūs izskatāt savas bildes, meklējot to, kas varētu būt piemērota. Lūk, jūs smaidāt, lūk, izlaiduma foto. Labi bija laiki!

Jūs skatāties Twitter pēdējo trendu meklējumos. Varbūt, ja jūs izveidosiet postu par trenda ziņu, tad nopelnīsiet vairāk uzmanības. Tad pārbaudiet trendus arī Facebook jaunumos. Ieejat Instagram un mēģiniet dažus haštagus. Jūs vēlaties saprast, ko meklē cilvēki. Jūs esat sociālo tīklu ģēnijs. Neviens nespēs atkārtot jūsu metodi.

Jūs izskatāt vairākus slavenību profilus. Kā ir ar Džordžu Takeju – viņš ir tik gudrs. Jūs vēlaties būt viņam līdzīgs. Varbūt jums vienkārši jāieliek kāds no saviem postiem? Vai bilde ar citātu? Parasti tās iet uz urrā. Bet nē. Jūs vēlaties būt oriģināls. Varbūt paņemt un uzrakstīt to, par ko rakstīja Džordžs, tikai nedaudz pārfrāzēt. Neviens nepamanīs.

11

 

Evrika! Jūs to izdarījāt. Jūsu statuss ir atjaunots. Tas aizņēma daudz laika, taču tagad viss ir beidzies. Tas atbilst jūsu redaktora standartiem. Jūtaties apmierināts. Atvieglojums. Jums viss būs labi.

Pēc pāris minūtēm – jūsu pirmais laiks. Kristīne. Viņa neskaitās. Viņa laiko visus jūs jaunumus. Pat nelasa pievienotos rakstus. Viņa atzīmēja like jau pēc piecām sekundēm. Varbūt viņa jūsos ir iemīlējusies? Šķiet, ka viņa nespēj apstāties, visu laiku sūtot paziņojumus pielikumā “Candy Crush”. Kādam viņai tas ir jāpasaka – taču ne tev un ne šodien.

Vairāk laiku. Vairāk vērtības. Jūties labi – tu esi īpašs. Misija ir pabeigta. Labs darbs. Tas gandrīz ir galā. Tagad jāpadomā tikai par Snapchat, Instagram un LinkedIn.

 

Pasaule gaida, lai tevi uzklausītu…

 


Avots: This Is Your Life in Social Media

Saistītās tēmas: dzīveSociālie Mediji

youtube icon
Abonēt youtube