2017. gada sākumā pasaules iedzīvotāju skaits sasniedza gandrīz 7,5 miljardus iedzīvotāju – tas ir tik iespaidīgs skaitlis, ka iedomāties tik lielu cilvēku skaitu vienuviet nemaz nav tik vienkārši.

Tomēr būtu interesanti uzzināt, kas notiktu, ja visus pasaules iedzīvotājus pārvietotu uz vienu lielpilsētu? Platībai, kuru vēlētos ieņemt, jābūt atkarīgai no iedzīvotāju blīvuma.

Lūk, kāda būtu pilsēta, ja, pamatojoties uz reālas dzīves piemēriem, visi 7,5 miljardi dzīvotu vienuviet:

Ar iedzīvotāju blīvumu, kāds ir Islandes pilsētā Reikjavīkā (433 cilvēki uz kvadrātkilometru), pilsētas platība būtu tikpat liela, cik visa Krievija kopumā.

 

Ar iedzīvotāju blīvumu, kāds ir Kanādas pilsētā Kvebekā (1041 cilvēks uz kvadrātkilometru), pilsēta pēc izmēriem būtu tieši tikpat liela, cik Austrālija.

 

Ar iedzīvotāju blīvumu, kāds ir ASV pilsētā Čikāgā (4492 cilvēki uz kvadrātkilometru), viena pilsēta būtu Irānas valsts izmēros.

 

Ar iedzīvotāju blīvumu, kāds ir Singapūrā (7437 cilvēki uz kvadrātkilometru), pilsētas platība būtu vienāda ar visu Ēģipti.

 

Ar iedzīvotāju blīvumu, kāds ir Ņujorkas pilsētā Manhetenā (27 826 cilvēki uz kvadrātkilometru), pilsēta būtu tikpat liela, cik Jaunzēlande.

 

Ar iedzīvotāju blīvumu, kāds ir Filipīnu pilsētā Manilā (43 079 cilvēki uz kvadrātkilometru), pilsēta būtu Urugvajas izmēros.

 

 

Ar iedzīvotāju blīvumu, kāds ir Koulunē, Honkongā (1,3 miljons cilvēku uz kvadrātkilometru), mēs visi varētu dzīvot pilsētā, kas ir vienāda ar Palestīnas izmēriem.

 

Saistītās tēmas: iedzīvotājiPilsētaPlatība

youtube icon
Abonēt youtube