Gan skatītāju, gan kases ieņēmumu ziņā 2016. gada filmu topa 1. vietā ir studijas “Illumination” (multfilmu “Despicable Me” un “Minions” veidotāji) jaunā animācijas filma “Mīluļu slepenā dzīve” (“Secret Life of Pets“). Aizvadītajā gadā animācijas žanrs Latvijā ir bijis ļoti iecienīts – par to liecina arī topa 2. un 3. vieta, kur ierindojušās filmas “Ledus laikmets: Lielā sadursme” (“Ice Age: Collison Course“) un “Zootropole” (“Zootopia“), informē SIA “Forum Cinemas“. 

2016. gadā skatītāko filmu topā ir arī divas latviešu filmas – Viestura Kairiša drāma “Melānijas hronika” un Andreja Ēķa komēdija “Svingeri”. Jāpiezīmē, ka “Svingeri” uz ekrāniem visā Latvijā iznāca pašā gada nogalē un 3 nedēļu izrādīšanas laikā ir iekļuvusi gan skatītāko filmu, gan ienesīgāko filmu topā.

Kā jaunums Latvijas kino rādīšanas vēsturē, ir komiksu ekranizējumu popularitāte, par to liecina filmu “Dedpūls” (“Deadpool”), “Pašnāvnieku vienība” (“Suicide Squad”) un “Betmens pret Supermenu: Taisnības rītausma” (“Batman vs Superman: Dawn of the Justice“) rezultāti.

Kā ļoti veiksmīgs vērtējams studiju “Legendary Pictures” un “Universal Pictures” episkās piedzīvojumu fantāzijas filmas “Wacraft: Sākums” (“Warcraft: The Beginning”) izrādīšanas rezultāts – filmas pamatā viena no pasaulē populārākajām daudzspēlētāju tiešsaistes spēlēm.

Lai gan pasaulē un Latvijā vairāki filmu turpinājumi aizvadītajā gadā piedzīvoja skatītāju skaita samazināšanos, to nevar teikt par filmas “Krāpšanas ilūzija” (“Now You See me”) turpinājumu.

Skatītāju iemīļotās varones Bridžitas Džounsas atgriešanās uz lielā ekrāna komēdijā “Bridžitas Džounsas mazulis” bija ļoti gaidīta un arī veiksmīga, ierindojot filmu gan skatītāko, gan arī ienesīgāko filmu topā.

youtube icon
Abonēt youtube