Rīgas pašvaldības policijas (RPP) šī gada budžets salīdzinājumā ar pagājušo gadu tiks palielināts par aptuveni 1miljonu eiro, kas došot iespēju policistiem palielināt uzturdevas kompensācijas.

Kā aģentūru BNS informēja RPP preses pārstāvis Toms Sadovskis, “rūpējoties par jaunajiem darbiniekiem un cerot samazināt policistu iztrūkumu”, vislielākais uzturdevas kompensāciju pieaugums 98,86 eiro apmērā būs kārtībniekiem.

Ņemot vērā, ka RPP budžets 2017.gadā ir palielināts par aptuveni vienu miljonu eiro, un pamatojoties uz Rīgas domes lēmumu, RPP priekšnieks Juris Lūkass izdevis rīkojumu, kas paredz, ka no šī gada 1.janvāra RPP pamatfunkciju veicējiem tiek palielinātas uzturdevas kompensācijas. Līdz ar to no 1.februāra, kad tiks saņemtas algas par janvāri, ikmēneša ienākumu pieaugums RPP kārtībniekiem sasniegs pat 18%.

Uzturdevas kompensācijas iepriekš visiem RPP atestētajiem darbiniekiem bija 71,14 eiro, bet tagad kārtībniekiem un kārtībniekiem – glābējiem, tās būs 170 eiro. Nedaudz mazāks pieaugums būs inspektoriem, inspektoriem – glābējiem un vecākajiem inspektoriem, kuriem uzturdevas kompensācijas turpmāk būs 150 eiro, bet vismazākais pieaugums būs galvenajiem inspektoriem un galvenajiem speciālistiem, kuri turpmāk saņems 100 eiro lielas uzturdevas kompensācijas. Pārējiem RPP darbiniekiem uzturdevas kompensācijas paliks nemainīgas.

Tādā veidā ikmēneša ienākumi tiks palielināti visiem pamatfunkciju veicējiem, savukārt vadītājiem un vidējā līmeņa priekšniekiem ienākumi paliks nemainīgi.

“Pagājušajā gadā ievērojami samazinājies policijas darbinieku skaits, tādēļ, ceļot ienākumus, jaunajiem darbiniekiem, mēs ceram samazināt policistu iztrūkumu Rīgā,” papildinātā budžeta līdzekļu sadali skaidro RPP priekšnieks.

Pašlaik RPP trūkst vairāk nekā 80 darbinieku, kas ir vairāk nekā desmitā daļa no visiem RPP pamatfunkciju veicējiem.

Saistītās tēmas: kompensācijaRPP

youtube icon
Abonēt youtube