Slavenais rakstnieks Paulu Koelju dalījies ar dzīves ieteikumiem, kas būtu jāievēro, uzsākot jauno gadu ar jaunu dzīves etapu. Motivēt sevi laimīgākai nākotnei bez atskatīšanās pagātnē.


Visu, kas ir bijis, atstājiet pagātnē. Necentieties noturēties pie kaut kādas situācijas vai kāda cilvēka. Ja pārāk ilgi izstiepjat vienu dzīves posmu, jūs nevarēsiet apgūt jēgu un laimi jaunajā dzīves etapā.

Jūs, protams, varat teikt, ka neveiksiet pirmo soli, kamēr nesapratīsiet, kāpēc tas, kas agrāk šķita jums svarīgs tagad zaudēja jēgu. Tomēr tāda attieksme tikai nogurdinās jūs un tuviniekus.

Viss paiet, un mums ir jāatlaiž pagātne, lai arī cik grūti tas nebūtu.

Viss šajā redzamajā pasaulē ir atspulgs tam, kas notiek jūsu sirdī. Tikai tiekot vaļā no smaguma sajūtas, jūs atbrīvosiet vietu jauniem iespaidiem.

Palaidiet vaļā pagātni. Atbrīvojaties no tās. Neaizmirstiet, ka neviens nav pasargāts no sakāves. Galvenais – kustēties uz priekšu.

Negaidiet neko pretī, negaidiet, ka kāds novērtēs jūsu centienus vai jūtas. Beidziet domāt vienas un tās pašas domas, beidziet domāt par to, ko esat zaudējuši – tas tikai saindē jūsu dvēseli.

Nav lielāku briesmu, kā nepiekrist tam, ka attiecības ir noslēgušās vai arī pastāvīgi atlikt lēmuma pieņemšanu labākas iespējas meklēšanā.

Lai visu uzsāktu no baltas lapas, ir jāatstāj noietais etaps pagātnē. Nevis lepnuma vai vājuma dēļ, bet gan tikai tāpēc, ka tas vairs neierakstās jūsu dzīvē. Pasakiet sev, ka pagājušo vairs neatgriezt. Jā, tas skan banāli, tomēr izdarīt to ir ārkārtīgi grūti.

Aizcērtiet durvis, nomainiet plati, iztīriet māju, nokratiet visus putekļus.

Beidzat būt par to, kas bijāt un kļūstiet par to, kas esat.

Saistītās tēmas: dzīveIeteikumiPaulu Koelju

youtube icon
Abonēt youtube