Paliekot vecākām, mūsu sejā veidojas grumbas, no kurām diemžēl mums neizbēgt. Tās visbiežāk veidojas mutes rajonā, ko sauc par smieklu līnijām. Tāpat novecošanās pazīmes redzamas ap acīm un uz pieres.

Ja tava sejas āda ir sausa, visticamāk, ka grumbas tajā būs daudz redzamākas, tādēļ svarīgi ir saglabāt veselīgu ādas mitruma līmeni visas dzīves laikā.

Šobrīd veikalos ir nopērkamas neskaitāmas sejas maskas, krēmi un līdzekļi, kas palīdz samazināt grumbu veidošanos vai vismaz uz laiku tās noslēpj, tomēr piekritīsiet tam, ka nekas nav labāks par dabīgu, mājās gatavotu sejas kopšanas līdzekli, kas noteikti samazinās blakusparādību risku salīdzinājumā ar veikalos nopērkamajām maskām.

Piedāvājam pāris sejas maskas, kuras vari pagatavot mājās un novērst ādas novecošanu jau tagad.

Alvejas sejas maska

Alvejas sula palielina ādas elastību, saglabājot to virtu un maigu. Lai pagatavotu šo masku, tev vajadzēs vienu tējkaroti svaigas alvejas sulas, 1 tējkaroti medus un vienu E vitamīna kapsulu. Atver E vitamīna kapsulu un sajauc ar alveju un medu. Gatavo krēmu klāj uz sejas vietās, kur redzamas grumbas. Paturi apmēram 1 stundu un nomazgā ar remdenu ūdeni. Šo procedūru atkārto katru trešo dienu, lai sasniegtu maksimālus rezultātus.

Mandeļu sejas maska

Mandeles aizkavē novecošanās procesu, palīdz samazināt grumbas. Lai pagatavotu masku, tev būs nepieciešamas 4-5 mandeles, 1/2 tējkarote mandeļu eļļas un nedaudz piena. Mandeles iemērc pienā un visu nakti. No rīta no mandelēm noņem miziņu un saberz mandeles viendabīgā pastā, pievienojot nedaudz piena un mandeļu eļļas. Liec masku uz sejas un paturi 20-30 minūtes. Pēc tam ar remdenu ūdeni noskalo seju.

Banānu sejas maska

Banāni mitrina ādu un to sastāvā esošie A un E vitamīni palīdz novērst grumbu veidošanos. Lai pagatavotu mitrinošu masku, tev būs nepieciešams viens neliels banāns, divas ēdamkarotes saldā krējuma un viena ēdamkarote svaiga medus. Izmantojot dakšu, samīci banānus līdz viendabīgai masai. Pievieno krējumu un medu. Kārtīgi sajauc. Lai būtu vieglāk uzklāt uz sejas, vari pievienot pāris piles piena pēc vēlēšanās. Liec masku uz sejas, kakla un dekoltē, paturi 30 minūtes un noskalo ar remdenu ūdeni.

Papildu padomi:

1. Kontrolē savas sejas izteiksmes – mazāk šķobi seju un neesi drūma, sabozusies, nepārstrādini sejas muskuļus.

2. Samazini stresu. Stress paātrina sejas ādā esošo šūnu novecošanu.

3. Uzņem vairāk produktus, kuros ir C vitamīns – apelsīnus, mellenes, spinātus, kale un citus. C vitamīns palīdz veidot kolagēnu, kas cīnās ar brīvajiem radikāļiem.

4. Centies gulēt uz muguras, nevis uz vēdera. Tādā veidā seja nakts laikā netiks spiesta pret spilvenu, veidojot grumbas ne tikai uz sejas ādas, bet arī dekoltē zonā, kas ir viena no pirmajām, kas parāda novecošanas pazīmes.

5. Investē satīna spilvendrānās, palīdzēs mazināt grumbu veidošanos un uzturēs veselīgu ādu.

youtube icon
Abonēt youtube