Katru gadu SIA ZAAO (ZAAO) pirmsskolas izglītības iestādēm un skolām izsludina otrreizējo materiālu vākšanas konkursu “Dabai labu darīt”. 2016./2017.mācību gada pirmajā semestrī kopā savāktas jau vairāk nekā 112 tonnas makulatūras un vairāk nekā 96 m3 PET pudeļu.

Pirmajā semestrī pirmsskolas izglītības iestāžu, skolu audzēkņi un pedagogi ir bijuši ļoti aktīvi un savākuši par gandrīz 3 tonnām vairāk makulatūras un par 1 m3 vairāk PET pudeļu kā 2015./2016.mācību gada pirmajā semestrī.

Konkurss “Dabai labu darīt” turpināsies līdz 2017.gada 31.martam. Aicinām izglītības iestādes savlaicīgi pieteikt makulatūras un PET pudeļu izvešanu, ziņojot ZAAO par savāktā materiāla apjomu vēlākais līdz 31.martam. Konkurss notiek sadarbībā ar AS „Latvijas Zaļais punkts”.

Kaspars Zakulis, AS “Latvijas Zaļais punkts” direktors: “Ikviens no mums ikdienu var paveikt kaut nelielu labu darbu, lai Latvija kļūtu arvien tīrāka – sākot no izlietotas plastmasas pudeles vai brokastu pārslu pakas izmešanas šķirošanas konteinerā, beidzot ar ļoti pārdomātu lietu iegādi. ZAAO un Latvijas Zaļajam punktam ir vienoti mērķi, un viens no tiem – apvienot bērnus un jauniešus lieliem zaļiem darbiem, veidojot zaļi domājošu jauno paaudzi.”

ZAAO apstiprina, ka savāktās PET pudeles un makulatūru reģionālajā atkritumu apsaimniekošanas centrā „Daibe” sagatavos nodošanai pārstrādei, lai tālāk pārstrādes uzņēmumi izgatavotu jaunas preces. Svarīgi apzināties, ka nododot pārstrādei otrreizējo materiālu, tiek saudzēta daba un resursi – šobrīd savāktais apjoms no nociršanas pasargās vairāk nekā 1558 kokus un nebūs no jauna jāiegūst simtiem litru naftas, lai izgatavotu jaunas PET pudeles.

Šajā mācību gadā konkursam pieteikušās 81 izglītības iestāde. Šobrīd aktīvākas izglītības iestādes – Valmieras Viestura vidusskola, Apes novada Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskola un Limbažu novada Limbažu sākumskola. Savukārt aktīvākās pirmsskolas izglītības iestādes – Priekuļu novada Veselavas speciālā PII “Vālodzes”, Valkas novada Valkas PII “Pasaciņa” un Kocēnu novada PII “Auseklītis”.

Vides projekta “Cilvēks vidē” noslēguma pasākumā tiks sumināti konkursa laureāti. Pirmsskolas izglītības iestādes un skolas, par katru savākto tonnu makulatūras vai katriem 10 kubikmetriem PET pudeļu saņems dāvanu karti 10 EUR vērtībā mācību ekskursijai vai kancelejas preču iegādei. Pārsteiguma balvas tiks piešķirtas visaktīvākajai pirmskolas un skolu grupas izglītības iestādei un to aktīvākajiem dalībniekiem.

SIA ZAAO ir divdesmit astoņu pašvaldību uzņēmums, kas nodrošina atkritumu savākšanu, šķirošanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārvadāšanu, apglabāšanu un sabiedrības izglītošanas aktivitātes.

Saistītās tēmas: SkolēniVideZaļi

youtube icon
Abonēt youtube