Jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps piektdien ievadīja savas inaugurācijas noslogoto dienu ar tradicionālo dievkalpojumu.

Tramps, viņa dzīvesbiedre Melānija un viņa bērni ieradās netālu no Baltā nama esošajā Svētā Jāņa baznīcā, lai pēc dievkalpojuma, kas varētu ilgt aptuveni stundu, dotos uz rīta tēju pie līdzšinējā prezidenta Baraka Obamas.

Pēc tam Obama un Tramps kopīgi pa Pensilvānijas avēniju dosies uz četrus kilometrus attālo Kapitoliju, uz kura kāpnēm paredzēta zvēresta nodošanas ceremonija.

Sprediķi dievkalpojumā teiks Dienvidu baptistu mācītājs Roberts Džefress, kurš ar saviem musinošajiem izteikumiem par musulmaņiem, mormoņiem, katoļiem un homoseksuāļiem izpelnījies asu nopēlumu.

Džefress, kurš vada Dalasas Pirmo baptistu baznīcu, reiz apsūdzējis Obamu, ka viņš “gatavo ceļu” Antikristam, bet islāmu nodēvējis par “ļaunu reliģiju”.

Dievkalpojumu apmeklēs arī nākamais viceprezidents Maiks Penss ar ģimeni.

Džefress tviterī publicējis fotogrāfiju, kurā viņš redzams pie Svētā Jāņa dievnama.

“Teikšu sprediķi Trampa un Pensa ģimeņu privātajā dievkalpojumā plkst.8.30 pēc centrālā laika. Tēma: “Kad Dievs izraugās līderi”, no Nehemijas grāmatas”.

 


Foto: reuters

Saistītās tēmas: DievkalpojumsinaugurācijaTramps

youtube icon
Abonēt youtube