Basketbola komanda “Ventspils” pārtraukusi līgumu ar centra pozīcijas spēlētāju no Senegālas Čeiku Mbodžu, pirmdien informē klubs.

Līguma pārtraukšanas iemesls ir spēlētāja trauma – pirms gadu mijas Mbodžam tika veikta operācija potītes locītavai un šis savainojums prasīs ilgstošu atlabšanas laiku. Tā kā Mbodžs šosezon varētu laukumā neatgriezties, abas puses vienojušās par līguma pārtraukšanu.

“Ventspils” komanda izteikusi Mbodžam pateicību par ieguldīto darbu, augsto darba ētiku un lielo sirsnību pret saviem kolēģiem, kā arī līdzjutējiem.

Šajā sezonā “OlyBet” Latvijas Basketbola līgā (LBL) Mbodžs deviņās spēlēs vidēji iemeta 8,1 punktu un savāca 6,1 atlēkušo bumbu, bet Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgā piecos mačos vidēji savāca 5,6 punktus un četras atlēkušās bumbas.

“Ventspils” komanda, kurai pašlaik nevar palīdzēt sirgstošais galvenais treneris Kārlis Muižnieks, ir līdere LBL turnīrā, bet Čempionu līgā 12 mačos guvusi septiņas uzvaras, esot ļoti tuvu izslēgšanas sacensību sasniegšanai.

Pašlaik 29 gadus vecais Mbodžs pagājušajā sezonā spēlēja Polijas klubā Slupskas “Energa Czarni”, kas vietējā čempionātā izcīnīja bronzas medaļas. Centrs vidēji mačā izcēlās ar 11,5 punktiem un 6,1 izcīnītu atlēkušo bumbu.

Iepriekš savā karjerā Mbodžs vienu sezonu pavadīja Itālijas komandā Sasāri “Dinamo Banco di Sardegna”, spēlējot ULEB Eirolīgas un Eiropas kausa turnīros. Tāpat ar šo komandu viņam izdevās kļūt par Itālijas čempionu un kausa ieguvēju.

Karjeras sākumā Mbodžs spēlēja arī Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, pārstāvot Sinsinati Universitātes “Bearcats” komandu.

Mbodžs pagājušajā vasarā Senegālas valstsvienības rindās piedalījās olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Tāpat Senegālas izlases sastāvā Mbodžs spēlēja 2015.gada Āfrikas čempionātā, kur cīņā par bronzu tika atzīts Tunisijas pārākums.


Foto: bkventspils.lv

Saistītās tēmas: BasketbolsLīgumsMbodžsVentspils

youtube icon
Abonēt youtube