“OlyBet” Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonas pirmajā grandu duelī sestdien “Ventspils” ar rezultātu 81:73 (21:20, 15:16, 22:11, 23:26) savā laukumā apspēlēja “VEF Rīga”.

Oktobra beigās ventspilnieki LBL mačā piekāpās “Barons kvartāls” basketbolistiem, bet kopš tā laika uzvarējuši astoņos mačos pēc kārtas. Šī bija abu komandu 65.savstarpējā spēle, un līdz sestdienas mačam uzvaras un zaudējumi tika sadalīti brālīgi, katrai komandai pa 32 panākumiem, tomēr tagad “Ventspils” vienība pārņēmusi vadību šajā ieskaitē.

Spēles pirmajās trijās minūtēs “Ventspils” palika bez punktiem, nokļūstot iedzinējos ar 0:8. Mājinieki vēl pietuvojās līdz diviem punktiem, bet turpinājumā “VEF Rīga” atkal panāca nedaudz liekāku pārsvaru – 17:10. Tomēr ceturtdaļas beigas daudz sekmīgāk aizvadīja “Ventspils” un pēdējās sekundēs ar Folerina Kempbela diviem soda metieniem pirmoreiz pārņēma vadību – 21:20.

Otrajā ceturtdaļā jau gandrīz visu laiku vadībā bija “Ventspils”, lielāko pārsvaru panākot nepilnas četras minūtes pirms puslaika beigām, kad izvirzījās vadībā ar 36:30. Tomēr atlikušajā laikā mājinieki palika bez punktiem un pēc 20 spēlētām minūtēm rezultāts atkal bija neizšķirts – 36:36.

Trešās ceturtdaļas ievadā “VEF Rīga” īslaicīgi pārņēma vadību, tomēr turpinājumā jau laukumā dominēja ventspilnieki. Ceturtdaļas vidū viņi bija priekšā ar 50:43, vēlāk kārtējais Kristapa Janičenoka tālmetiens deva jau vairāk nekā desmit punktu pārsvaru, bet pirms pēdējā desmit minūtēm “Ventspils” atradās vadībā ar 58:47.

Kaut ceturtās ceturtdaļas vidū “VEF Rīga” basketbolisti bija pietuvojušies līdz 62:68, bet vēlāk Arns Labucks pēc bumbas trieciena grozā no augšas panāca pat 68:72, izšķirošajos momentos “Ventspils” nospēlēja pietiekami pārliecinoši un guva uzvaru.

Uzvarētājiem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Māris Gulbis, bet attiecīgi 15 un 14 punktus sameta Janičenoks un Kempbels.

Tikmēr “VEF Rīga” sastāvā pa 14 punktiem iemeta Labucks un Kristofers Ričardss.

BNS jau vēstīja, ka veselības problēmu dēļ Ventspils” galvenā trenera pienākumus vismaz mēnesi nevar pildīt Kārlis Muižnieks. Par “Ventspils” galvenā trenera pienākumu izpildītāju līdz ar to iecelts Muižnieka palīgs Gints Fogels, bet viņam asistē treneris Dāvis Čoders.

Iepriekšējā sezonā abas komandas spēkojās izslēgšanas turnīra pusfinālā. Ventspilnieki sērijā līdz trim uzvarām nonāca iedzinējos ar 0-2, taču panāca neizšķirtu. Tomēr izšķirošajā duelī pārāka bija Rīgas komanda, kas vēlāk finālsērijā zaudēja “Valmiera”/ORDO basketbolistiem, bet “Ventspils” ieguva bronzu.

“Ventspils” ar 14 uzvarām 15 mačos ieņem pirmo vietu kopvērtējuma tabulā, kamēr “VEF Rīga”, kas regulārajā čempionātā aizvada divus apļus, ar deviņiem panākumiem 11 cīņās ir otrā.


Foto: VEFRiga.lv

Saistītās tēmas: BasketbolsLBLVEFVentspils

youtube icon
Abonēt youtube