Partijas “Vienotība” Rīgas mēra kandidāts Vilnis Ķirsis aicina Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un Nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” (VL-TB/LNNK) ar parakstiem apliecināt kopīgu darbu Rīgas domē un atteikties no “Saskaņas” atbalstīšanas.

Partijas “Vienotība” preses sekretāre Laila Timrota aģentūru BNS informēja, ka pēc ZZS vadošo politiķu paziņojumiem medijos, ka pēc pašvaldību vēlēšanām iespējama sadarbība ar “Saskaņu”, Ķirsis aicina koalīcijas partnerus ZZS un VL-TB/LNNK ar parakstiem apliecināt plānus par kopīgu darbu Rīgas domē un atteikties no “Saskaņas” atbalstīšanas.

Ķirsis uzskata, ka nav pieļaujama vēlētāju mānīšana, vārdos skandējot cīņu pret “savējo bīdīšanu amatos” pašvaldības kapitālsabiedrībās un korupciju Rīgas domē, bet slepus tirgojoties ar “Saskaņu” par kopīgu darbu pēc pašvaldību vēlēšanām.

“Apšaubīju informāciju, ka jau šobrīd notiek tirgošanās par amatiem pašvaldībā un ienesīgiem posteņiem domes pāraudzītajās iestādēs, taču pēc pēdējiem ZZS politiķu izteikumiem par iespējamu sadarbību ar Ušakova/Amerika bloku nākamajā Rīgas domes sasaukumā, šādas ziņas šķiet ļoti ticamas,” stāsta Ķirsis.

Viņš norādījis, ka ir aizdomas, ka, nodrošinot dažādu partiju vadošajiem politķiem naudīgus posteņus Rīgā, “Saskaņa” pērk atbalstu savai koalīcijai.

“Piemēram, Emīla Jakrina iecelšana ne tikai Rīgas domes Satiksmes departamenta vadībā, bet arī ļoti ienesīgā valdes locekļa amatā Rīgas satiksmē ir labs paraugs dažu partiju divkosībai attieksmē pret Ušakova vadīto Rīgas domi,” paudis Ķirsis.

Pirmdien Ķirsis koalīcijas partneriem iesniegs memoranda projektu, kurā partijām piedāvāts vienoties par sadarbības principiem Rīgas domē un apliecināt, ka tās neatbalstīs Ušakova/Amerika koalīciju.

Saistītās tēmas: politikaRīgas DomeVienotībaVilnis Ķirsis

youtube icon
Abonēt youtube