Penguin Cafe grupas līderis, britu komponists Arturs Džefs (Arthur Jeff) un NASA astrofiziķis Samaja Nisanke (Samaya Nisssanke) apstrādāja datus no “LIGO” observatorijas un ierakstītās kosmosa skaņas pārveidoja par īstu muzikālu kompozīciju ar nosaukumu Black Hole 5.0.

Džefs pārveidoja viļņu skaņas, kas rodas divu melno caurumu sadursmes rezultātā, un nobeigumā sanāca savdabīgs muzikāls remikss, kas līdzinās vieglām Dub mūzikas skaņām (saprotams, ka ar paaugstinātu skaņas frekvenci).

Atgādinām, ka pavisam nesen, 2016.gada februārī, astrofiziķi no “LIGO” observatorijas, kuri jau no 2002.gada nodarbojas ar viļņu meklēšanu, oficiāli apstiprināja gravitāciju viļņu eksistenci. Pirmo reizi šī teorija izskanēja no slavenā vācu zinātnieka Alberta Einšteina un vēlāk tā gandrīz tika pierādīta, tomēr visus šos gadus tā arī saglabājās teorijas statusā, līdz šī gada februārim, kad gravitācijas viļņi tika detektēti uz Zemes. Bez šaubām šis ir viens no pēdējā laika svarīgākajiem zinātniskajiem atklājumiem.

Noklausies un iedziļinies unikālajās kosmosa skaņās.

kosmosss

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube