Tribekas kino festivālā (Amerika) šodien pirmizrādi piedzīvos 4 minūšu garā īsfilma ar nosaukumu “Dievs Porziņģis” (Porzingod), kas vēsta par latviešu basketbola zvaigzni Kristapu Porziņģi, šodien raksta laikraksts “New York Post”. Filmas autori ir brāļi Tailers un Konors Bērni, bet galvenās lomas atveido Holivudas slavenais aktieris Džons Legvizamo un Adams Muči.

 

Filmā redzami kadri, kuros galvenie varoņi pie NBA kluba Ņujorkas “Knicks” altāra lūdz basketbola Dievus atgriezt dzīvē mirušās basketbola leģendas, liekot tām iemiesoties Kristapā Porziņģī. Kinolentē latviešu izcelsmes basketbolistu sauc par “svēto sesto numuru” un “mesiju, kas radies no svētās latviešu ieņemšanas”. “Tā ir filma par tik daudz pārcietušajiem “Knicks” faniem un veltījums komandas vēsturei”, sacīja viens no filmas autoriem, Tailers Bērns. – “Šajā kino mēs parādījām visabsurdākās galējības, kādas vien var iedomāties”.

porzingis

Kinolentē redzams, ka uz lūgšanu altāra atrodas Porziņģa glezna, kurā sportists rokās tur vienradzi, ar ko filmas veidotāji gribējuši norādīt uz “Thunder” līdera un līgas zvaigznes Kevina Duranta izteikumu, ka Porziņģis esot “kā vienradzis līgā”.

Protams, arī pats Kristaps ir saņēmis ielūgumu uz filmas pirmizrādi.

  • Rakstā izmantoti publicitātes foto un video materiāli

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube