2016. gads vēl ne tuvu nav pusē, bet šo dažu mēnešu laikā jau mūs ir paspējuši pamest vairāki leģendāri cilvēki. Šī tēma kļūst aizvien apspriestāka gan reālajā dzīve, gan interneta vietņu robežās. Cilvēki neslēpj  savas bažas par to, ka ar tik mazu intervālu, aizsaulē dodas pasaulē iecienītākie cilvēki. Šis fenomens nedod mieru arī BBC nekrologam redaktoram Nikam Serpelam (Nick Serpell), kurš ir nolēmis tikt skaidrībā ar šo intriģējušo jautājumu un sniegt pēc iespējas skaidrāku atbildi, nepiesaucot nekādas mistiskas tēmas.

Pirmkārt, pats galvenais iemesls ir  loģisks –  pagājušā gadsimta sešdesmito gadu slavenības tagad ir ap septiņdesmit gadus vecas  un viņi no šīs dzīves aiziet dabiskā nāvē, nekas taču nav mūžīgs, pat ne slavenības…

Otrs, ne mazāk svarīgs iemesls – demogrāfisks stāvoklis. Ja aizdomāsimies, nonāksim pie secinājuma, ka lielākoties šobrīd mirušas tās slavenības, kas piedzima baby boom laikā. Pirmajos pēckara gados (1946– 1964) ASV un Eiropas valstīs strauji  pieauga iedzīvotāju skaits, un ir tikai loģiski, ka jo vairāk cilvēku, jo lielāka procentuāla varbūtība, ka starp viņiem ir un būs slavenības.

Gan Prins (57), gan Alans Rikmans (69), gan Deivids Bouvijs (69) – viņi visa bija baby boom bērni.

Pēc Serpela domām tuvākajā laikā situācija kļūs aizvien bēdīgāka, jo slavenības, kas savu slavas virsotni piedzīvoja pirms dažiem gadu desmitiem, kļūst aizvien vecākas un pēc desmit gadiem viņiem visiem būs jau 80. Diemžēl, mums ir jāsamierinās ar to, ka nāksies aizvien biežāk sastapties ar virsrakstiem, kas vēstīs par kāda slavena cilvēka došanos mūžībā.

slavenības

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube