Indonēzijas valsts robežās atrodas neliela eksotiska sala – Mentavai (Mentawai). Ņemot vērā salas ģeogrāfisko izvietojumu, tās iedzīvotāji mitinās labu gabalu no civilizācijas, viņu ikdiena paiet džungļos, kur viņi dzīvo visai askētisku dzīvesveidu. Tieši tādēļ, ka sala atrodas izolētā attālumā no lielpilsētām, tās kultūra un dzīves vērtības ir saglabājušies no pašiem pirmsākumiem. Vietējā atmosfēra ir “tīra”, “neskarta” un primitīva.

Viņi turpina sekot senču tradīcijām un darbiem : ķer zivi, dodas medībās, novāc banānus un audzē mājdzīvniekus. Vairāku tūkstošu gadu laikā iedzīvotāju dzīvesstils faktiski palicis nemainīgs, kas arī ir šīs brīnumainās vietas galvenais trumpis. Mentavai tauta tic dabas gariem, nodarbojas ar dažādiem maģiskiem rituāliem un pielūdz dievišķo Tetu. Tāpat viņi nemainīgi seko vien sev saprotamiem vietējā skaistuma ideāliem – izrotā ķermeņus ar tetovējumiem un asina zobus, kas, jāpiebilst, ir diezgan sāpīgs process.

Malaizijas fotogrāfs Muhameds Salehs Bin Dolah (Mohammed Saleh Bin Dollah) veselu mēnesi nodzīvoja kopā ar šo tautu un paguva iepazīties ar viņu kultūru un dabu.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube