Gada siltajā laikā festivālu apmeklēšana ir tikai daļa no plāna, lai pavadītu kvalitatīvas brīvdienas jautrā draugu lokā. Latvijā populārākie festivāli ir saistīti ar mūziku un svaigu gaisu, taču daudzās pasaules valstīs iespējams apmeklēt daudz neparastākus un reizēm pat citur neredzētus festivālus un kultūras notikumus. Neliels ieskats dažos no daudzajiem festivāliem, kuri citiem var likties neparasti.

Mērkaķu bufetes festivāls Taizemē

Mērkaķu bufetes festivāls notiek katru gadu Lopburi, Taizemē. Šis festivāls ir svētki, kas notiek katru gada 25. novembrī. Vietējās tautas uzskata, ka mērkaķi dod labu laimi apmeklētājiem, tieši tāpēc katru gadu tūristi no dažādām pasaules valstīm piedāvā tiem kopumā aptuveni 4000 kilogramus pārtikas.

 

Sniega fesivāls Sapporo, Japānā

Ikgadējs pasākums, kur miljoniem cilvēku pulcējas, lai apbrīnotu pārsteidzošas sniega un ledus skulptūras. Festivāls notiek februāra otrajā nedēļā, lai gan Neetha un viņas draugi apmeklēja Sapporo tikai uz nedēļas nogali.

Pirmais Sapporo sniega festivāls notika 1950. gadā, kad vidusskolēni sāka veidot mazākas sniega skulptūras parkā. Nākamajā gadā tika uzcelta milzu sniega statuja, un kopš tā laika katru gadu festivālā vērojamas iespaidīgas sniega skulptūras.

La Tomatina” festivāls Spānijā

Noteikti jau iepriekš ir dzirdēts par šo ēdienu cīņas festivālu, kas notiek augusta pēdējā trešdienā Spānijā. Tūkstošiem cilvēku mēro tālu ceļu no visām pasaules malām, lai piedalītos šajā pasaules lielākajā pārtikas cīņā, kur vairāk nekā simts tonnu pārgatavojušos tomātus izmet ielās. Kopš 2013. gada dalībnieku skaits ir ierobežots un 20000 laimīgajiem ir iespēja piedalīties šajā ēdiena festivālā.

Dubļu festivāls Seulā, Dienvidkorejā

Šī festivāla laikā tūristi dodas piedzīvot dubļu labvēlīgās īpašības un jautrību, pilnībā iegremdējoties tajos, kā arī neizpaliek ikgadējās dubļu cīņas un kopīga dubļu mega vanna.

Gar jūras piekrasti tiek izvietots arī neliels tirgus, kur tiek pārdota dabīga dubļu kosmētika. Dažādas veselības un skaistumkopšanas klīnikas piedāvā masāžas, akupunktūras un citu ārstēšanu, izmantojot šo dubļu ārstnieciskās īpašības.

Apelsīnu festivāls Itālijā

Katru februāri Itālijas pilsētā Ivrea notiek apelsīnu festivāls, kura laikā iedzīvotāji ietērpjas seno viduslaiku kaujas tērpā un ir bruņoti tikai ar citrusaugļiem. Sadalīti deviņās komandās, dalībnieki ar apelsīniem cīnās savā starpā, bet visa festivāla laikā viņi tiek baroti ar bezmaksas pupiņām, kas ir labs enerģijas avots.

Degošā vīra festivāls Nevadā

Reizi gadā, parasti tas notiek augusta beigās, desmitiem tūkstošu cilvēku sapulcējas Nevadas melno akmeņu tuksnesī, izveidojotMelno akmeņu pilsētas” pagaidu metropoli. Pasākuma kulminācijā notiek liela koka vīra dedzināšana, kas tradicionāli notiek sestdienas vakarā.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube