Norvēģu aviokompānija Scandinavian Airlines System (SAS) nesen afišējusi nostalģiskas bildes ar savas kompānijas sniegtajiem piedāvājumiem pagājušā gadsimtā sākot ar piecdesmitajiem līdz astoņdesmitajiem gadiem… Šajos foto redzami avio reisu pasažieri, kuriem tiek piedāvāta restorāna cienīga ēdienkarte. Tas skaidrojams ar to, ka divdesmitā gadsimta vidū tikai turīgi cilvēki varēja atļauties iegādāties aviobiļetes, tāpēc serviss lidmašīnās bija atbilstošs šā brīža avio pirmās klases līmenim.
Piemēram, šajā bildē redzams kā stjuarts ar milzīgu nazi griež solīdu laša fileju…
… un pat hamonu
Lidmašīnās piedāvāja ne tikai iespaidīgu ēdienkartes asortimentu, bet arī dzērienu izvēle nebija ierobežota
Izskatās, ka šis viesis ir patiesi nozīmīga persona, jo ēdienu viņam pasniedz pats šefpavārs
Tas ir īsts zviedru galds uz riteņiem
Savukārt šādi izskatījās astoņdesmito gadu ekonomiskās klases lidmašīnu saloni
Lobsteru?
Vai varbūt kaut ko no mājas virtuves?
Un vēl mazu rokfora siera gabaliņu, lūdzu!
Šī ir 1980.gada SAS ēdienkarte
Šeit mēs redzam, ka lidmašīnā šampanietis Moët & Chandon bija gluži ierasta lieta
Šis jau septiņdesmito gadu ekonomiskās klases pasažieru piedāvājums
Iespaidīga 1959.gada ēdienkarte reisā no Kopenhāgenas līdz Bankokai un Singapūrai. Franču pankūkas ar sēnēm un bekonu, salāti, augļi, kruasāni, sieri – īsta franču virtuve