Iepazīstieties, tā ir Tesa Holideja (Tess Holliday) – iespējams viena no visvairāk apspriestajām modelēm pasaulē. Domājāt, ka prožektoru gaismās vieta ir tikai slaidajām skaistulēm, kuras moka sevi ar diētām un regulārām sporta nodarbībām?  Pagaidām šo tendenci patiesi ignorēt nevar, tomēr Tesa ir viena no tiem cilvēkiem, kas lauž šos stereotipus. Pēdējā laikā šis jautājums ir diezgan aktuāls – daudzi iestājas pret modes pasaules skaistumu ideāliem un vēlas, lai sievietes izskatās vairāk dabiskas, nevis kā no žurnāla vāka nokāpusi dīva.

Trīsdesmitgadīgas plus- size modeles gurnu apkārtmērs ir 130 cm, svars – 155 kg, bet augums – 165 cm, tomēr par spīti šiem skaitļiem, viņa pārliecinoši defilē uz skatuves, noslēdz līgumus ar vadošajām modeļu aģentūrām, bet Instagram profilā viņai ir miljons sekotāju, kuri katru dienu izsaka modelei komplimentus par viņas satriecošām formām.

 

Izklausās pēc pasakas, bet īstenībā Tesas stāsts sākas ne tik skaisti: pusaudžu gados viņa regulāri tika izsmieta un pazemota sava izskata dēļ, līdz septiņpadsmit gadu vecumā pameta mājas un skolu, lai dotos uz Ņujorku. Vairāki neveiksmīgi kastingi un cilvēku attieksme pret XXL izmēru nesalauza Tesas garu, bet tieši otrādi – iemācīja nepadoties. “Mani vienmēr atbalstīja mana mamma”, – saka Tesa. “Pārējie ģimenes locekļi un draugi gan bija pārliecināti, ka man nekas neizdosies”.

 

2011.gadā Tesu pamanīja realitātes šova Heavy producents –  tas ir dokumentāls raidījums, kurā ar diētām un fiziskajām aktivitātēm dalībniekiem palīdz cīnīties ar lieko svaru. Heavy nebija tas, ko patiesībā vēlējās Tesa, taču pateicoties šovam, viņa beidzot tika pamanīta un atzīta.

Modes eksperti uzskata, ka plus-size Tesai paveicās – viņa parādījās pareizajā laikā un pareizajā vietā – ja Tesa mēģinātu izsisties pirms desmit gadiem, tad šādu satriecošu rezultātu viņa nekad nebūtu sasniegusi  – varbūt tās būtu dažas veiksmīgas bildes kādā plus-size modeļu katalogā.

Taču pati Tesa uzsver, ka viņai ir nenormāla enerģētika un pozitīvs dzīves skatījums. Vīrieši uzskata viņu par ļoti pievilcīgu , neskatoties uz XXL formu. “Modes pasaule šobrīd piedzīvo izmaiņas. Pagaidām man nav lielas konkurences, bet es esmu pārliecināta, ka ar laiku tā pieaugs”.

Starp citu, Tesa ir laimīgi precējusies un ir otrā bērniņa gaidībās.

 

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube