Mēs nekad nevaram zināt, kas ar mums notiks, ceļojot uz svešu valsti darba darīšanās vai, meklējot atpūtu. Ir labi, ja kāds mūs tur lietas kursā par notiekošo un pat brīdina briesmu situācijās.

Kā ziņo Saeimas sabiedrisko attiecību birojs, tagad tas būs iespējams, pat obligāts pasākums Latvijas operatoriem, kuru klienti atrodas ārzemēs. Plānots, ka no 13. jūnija Latvijā stāsies likums, kas mobilo telefonu operatoriem paredz kā pienākumu nosūtīt Ārlietu ministrijas sagatavotas īsziņas Latvijas iedzīvotājiem ārzemēs par rīcību krīzes situācijās. Piemēram, ja attiecīgajā valstī kādam latvietim draud briesmas, tad uz viņa tālruņa numuru tiks nosūtīta īsziņa, informējot par konkrēto situāciju valstī, kurā tas ciemojas.

Šādos gadījumos mobilo telefonu operatoriem būs atļauts apstrādāt iedzīvotāja atrašanās vietas datus bez viņa piekrišanas. Priekšlikumi par šādu likumu iesniegti, ņemot vērā nesenos notikumus pasaulē un terora aktus Eiropā. Cerams, ka šādi likuma grozījumi un jaunā sistēma mobilo operatoru vidū ļaus, mums ceļojot, justies vēl drošāk.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube