Piektdien, 6.maijā,  ar svinīgu atklāšanu drurvis vērusi vaļā Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāžu atbalsta centra „Krasts” jaunuzceltā ēka, kā arī rekonstruētās telpas, kas ir nepieciešamas medicīniskā aprīkojuma, inventāra un medikamentu uzglabāšanai. Tāpat tika piebūvēta operatīvo medicīnisko transportu novietošanas un aprūpes stāvvieta.

Telpu rekonstrukcija notika ASV Bruņoto spēku virspavēlniecības Eiropā Civilās sadarbības programmas ietvaros, kam tika ziedots 782 836 ASV dolāru. Svarīgi ir pieminēt arī to, ka atklāšanas laikā ASV valsts pārstāvji  sniedza NMP vēl vienu aktuālu un patiesi vērtīgu dāvanu – 132 sejas aizsargmaskas, kas ir nepieciešamas, lai pasargātu mediķus pret kaitīgiem faktoriem, piemēram, infekciju gadījumos  vai saskarsmē ar ķīmiskām vielām.

Iepriekš NMP dienests, patstāvīgiem spēkiem, bija iegādājies aizsargkombinezonus, apavu pārvalkus un aizsargcimdus, savukārt  pateicoties ASV Civilās sadarbības programmai, tagad, mediķiem izveidojās pilnvērtīgs aizsardzības līdzekļu komplekts.

*Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube