Latvijas populārākais maratons – Lattelecom Rīgas maratons jau 26.gadu pulcēja tūkstošiem cilvēku, lai vienotos kopīgam skrējienam 42, 21, 10 un 6 kilometru distancēs. Šogad laika apstākļi mūs nepavisam nelutināja, lai gan šķita, ka daudziem dalībniekiem lietus tieši palīdzēja grūtajā skrējienā, jo šogad tika uzstādīts jauns Rīgas maratona rekords.

Ātrākais maratonists izrādījās Dominic Kangor Kimwetich no Kenijas, kurš 42195 metru garo trasi veica ar iespaidīgu rezultātu – 02:11:45, uzstādot Rīgas maratona rekordu. Savukārt starp sievietēm ātrākā maratoniste bija Shitave Gemechu Debellu no Etiopijas, kura garo distanci pieveica ar rezultātu 02:38:40.

Varam tikai spriest, ka šī sportiskā tradīcija ir populāra visā pasaulē, jo kopumā pasākumā piedalījās dalībnieki no veselām 65 pasaules valstīm. Vislielāko dalībnieku skaitu, kā parasti, pulcēja 6 kilometru distance, kurā uz starta izgāja 12 482 skrējēji.

Par labu atmosfēru un noskaņojumu pie starta bija parūpējies DJ Grēviņš, trasē tika arī padomāts par ūdens un vitamīnu padošanas punktu izturīgajiem skrējējiem, pie Brīvības pieminekļa dalībniekus skrējienā pavadīja tautas deju kolektīvi. Pēc garā skrējiena maratonistiem bija pat iespēja saņemt atslābinošas masāžas.

Ritakafija.lv pirms 6 kilometru distances satika vienu no dalībniecēm vārdā Alīna, kura par piedalīšanos saka: „Maratonā piedalīties pirms 4 gadiem mani pamudināja dēls, tēvu neizdevās pierunāt, bet šogad beidzot pirmo reizi skrējām visi kopā. Ceram, ka nākamgad noskriesim visus 10 kilometrus.”

Skrējēju rindās pie starta atradās arī Latvijas ekonomists un politiķis Andris Ameriks, kurš ar 2.kārtas numuru veica 10 kilometru distanci.

Ieskaties attēlu galerijā un varbūt izdosies tajās atrast sevi vai savas paziņas!

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube