Pirms astoņiem gadiem Laurai Darbijai (Laura Darby) piedāvāja iespēju pārcelties uz Kongo un pētīt savvaļas šimpanzes. Laurai šī iespēja šķita kā sapnis, bet bija kāda problēma. Viņa tikai nesen bija sākusi satikties ar kādu puisi. Tomēr viņa nebija gatava atteikties no lieliskā darba piedāvājuma, tādēļ viņa piedāvāja viņam doties līdzi uz Āfriku. Un tas kļuva par viņu kopīgo piedzīvojumu nelielā ciematiņā, kas kļuva par viņu abu mājām.

Papildus dažādiem pētījumiem, pāris rūpējās par piecām pamestām šimpanzēm. Divi no tiem dzīvoja viņu mājā.
“Tas bija gluži kā rūpēties par bērnu, kuram bija ļoti asi zobi”, – stāsta Darbija. Lai arī cik smagi bija dzīves apstākļi, jau Ziemassvētkos Darbija, Sings un viņu piecas šimpanzes bija kļuvuši par vienu lielu, laimīgu ģimeni.
Taču laime nebija mūžīga.. Laurai tika diagnosticēta malārija un korumpētās ciema amatpersonas draudēja atņemt šimpanzes, ja tie nemaksās naudu, ko tie ir pieprasījuši”.

1.attels

“Un tad es sāku meklēt lidmašīnu”, – viņa stāsta. “Es atradu viņiem vietu, kurp doties. Atradu kādu, kurš ir gatavs samaksāt par lidmašīnu, ja vien spēšu to atrast”.  Pāris devās pāri upei ar savām piecām šimpanzēm un uz lidlauka gaidīja savu lidmašīnu. Bet, kad lidmašīna nolaidās, Lauru un Ādamu ielenca grupa cilvēku, kuru starpā bija korumpētās amatpersonas. “Viņi noteikti bija ieradušies 15 minūtes pēc tam, kad nolaidās lidmašīna”, –  stāsta Darbija. “Viņi bija nikni, viņi pieprasīja savu naudu.” Situācija ātri vien kļuva vardarbīga, taču, pateicoties lidmašīnas pilotam, amerikāņu misionāriem un pāris vietējiem iedzīvotājiem, pāris spēja aizvērt lidmašīnas durvis un pacelties – pēc brīža jau lidojot augstu virs zemes kopā ar savām šimpanzēm.

2.attels

Darbija un Sings aizveda dzīvniekus uz Liwro primātu rehabilitācijas centru, kur tie varēja būt drošībā. Bet pēc tam viņi apprecējās!

“Mūsu abu mammas mums teica: “Vai nu pēc šī ceļojumu jūs viens otru mīlēsiet līdz mūža galam, vai ienīdīsiet”, – teica Sings.  Un par laimi, viņi joprojām ir kopā.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube