Ja esi tekilas fans, Tev vairs nav jājūtas vainīgam par tekilas dzeršanu. Zinātnieki ir atklājuši, ka tekila nav kaitīga veselībai, tieši pretēji – atklāts, ka tā pat ir veselīga.

Kamēr alus tiek vainots pie alus vēderiņa iegūšanas, zinātnieki paziņojuši, ka ar tekilu ir tieši pretēji – tā palīdz zaudēt lieko svaru. Nu diētas laikā vairs nebūs jāatsakās no sava mīļākā dzēriena, ja vien tā ir tekila.

Amerikas Ķīmiķu biedrība jau kopš 2014. gada ir pētījusi un izmeklējusi tekilas ietekmi uz glukozes līmeni cilvēka asinīs. Pēc pētījumiem noskaidrots, ka tekilas sastāvā esošais cukurs patiesībā šo glukozes līmeni samazina. Par to varam pateikties agaves augam, kura nektārs tiek izmantots kā saldinātājs tekilā.

Agave_Tequila_Jalisco_2

Pētījuma gaitā pierādījās, ka šis augs ne vien samazina cukura līmeni asinīs un ražo organismā insulīnu, bet arī samazina apetīti, kas varētu būt vēl viens iemesls, lai diētas laikā neatteiktos no iecienītās tekilas glāzes. Tomēr neskatoties uz to, ka tekila atzīta par veselībai labvēlīgu, ikviens joprojām tiek aicināts alkoholiskos dzērienus lietot saprāta robežās.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube