Maija beigās kļuva zināms, ka Spānijas kūrortpilsētas Palma de Maljorka iedzīvotāji lūdza tūristus turēties no viņu pilsētas tālāk. Šī nav pirmā reize, kad populāro atpūtas vietu iedzīvotāji un valsts mēģina norobežot ceļotāju plūsmu. Oficiāla aizlieguma apmeklēt pilsētu pagaidām nav, tomēr iedzīvotāji jau sāk iet ielās ar plakātiem un protestēt pret nevēlamiem viesiem – “Arzemju tūristi, vācieties prom!”

Piemēram, viena no apmeklētākajām pilsētām Spānijā – Barselonā – arī aktīvi protestē pret lielu tūristu plūsmu. 2015.gadā pilsētas “galva” Ada Colau uz laiku pārtrauca licenču izsniegšanu mājokļa īrei, kā arī valsts aizliedza pilsētā celt jaunas viesnīcas.

Geizeru valsts – Islande pēdējos gados bija sastapusies ar iespaidīgu tūristu skaita pieaugumu. 2014.gadā Islande izteica savas bažas par ceļu un infrastruktūras saglabāšanu un nolēma samazināt tūristu skaitu, tomēr pagaidām nekādu manāmu ierobežojumu nav.

Antarktīda ir visstingāk ierobežotā vieta attiecībā pret tūristiem. Saskaņā ar Antarktīdas līgumu, tūrisma aģentūras nedrīkst pieļaut vairāk par 100 tūristiem izkāpjam uz krasta. Bet kruīza kuģiem ar vairāk par 500 pasažieriem vispār ir aizliegts apstāties pie kontinenta krastiem.

Venēcijas iedzīvotāji jau vairākas reizes ir izteikuši protestus pret lielu apmeklētāju daudzumu. Pēc vietējo domām, ārzemniek atbrauc uz pilsētu un pārvērš to par miskasti.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube