Šodien, 6.jūnijā, tirdzniecības parka “Alfa” veikalā “Sportland” notika preses konference, kurā Latvijas basketbola izlases komanda ar galveno treneri Ainaru Bagatski stāstīja par gatavošanās procesu pirms Olimpiskajām spēlēs Brazīlijas galvaspilsētā Riodežaneiro.

Preses konferences laikā Latvijas Basketbola savienības prezidents Valdis Voins apgalvoja, ka pēdejos gados Latvijas vīriešu basketbola izlase ir saglabājusi savu kodolu un tajā spēlē stabils sastāvs, kas dod cerību panākumiem šī gada Olimpiskajās spēlēs, lai arī līdz šim situācija ir bijusi visai bēdīga. Voins arī izteica pateicību tiem izlases spēlētajiem, kas jau vairākus gadus piedalās nacionālās izlases pasākumos un godam pārstāv Latvijas vārdu starptautiskās sacensībās.

Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis atzīst, ka šis sagatavošanās posms būs savādāks nekā parasti, jo šī gada Olimpisko spēļu kvalifikācija atšķiras no tā, ko mēs visi esam redzējuši iepriekš. Šodien Valmierā tiks aizvadīts pirmais treniņš, kurā treneris aprunāsies ar spēlētājiem, lai noskaidrotu viņu pašreizējo garīgo un fizisko stāvokli. Diemžēl šogad izlasei nepievienosies basketbolists Armands Šķēle, kurš fiziski nejūtoties gatavs šogad palīdzēt komandai sacensībās.

Komandas kapteinis Jānis Blūms min, ka atlases būs nežēlīga, jo kvalifikācijā no 6 komandām tālak tiks tikai viena, kas nozīmē, ka komanda nedrīkst pieļaut kļūdas, bet tā vienlīdz ir arī laba motivācija atdot sevi visu un pierādīt savas spējas.

Pasākuma laikā bija iespējams arī aplūkot Latvijas izlases formas, kuras ir ražotas, sadarbojoties ar sporta veikalu “Sportland”. Šis veikals arī šogad būs fanu atribūtikas izplatītājs, un visu nepieciešamo, lai atbalstītu savu valsti kvalifikācijas turnīros, ir iespējams meklēt “Sportland” veikalos visā Latvijā.

Šogad tiks organizēts fanu autobuss uz Serbijas galvaspilsētu Belgradu, kur notiks kvalifikācijas spēles, kas sniegs iespēju faniem doties atbalstīt sportistus arī ārpus Latvijas. Plašāka informācija atrodama Latvijas Basketbola savienības oficiālajā mājaslapā.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube