Īsti kulināri nebeidz mūs pārsteigt ar gardiem brīnumiem, un ar saviem ēdiena eksperimentiem spēj pārsteigt ikvienu klientu.

Kādā Filipīnas restorānā ir atrasts veids, kā gastronomiju savienot ar mūsdienu tehnoloģijām. Šeit apmeklētājiem ir iespējams nogaršot saldējumu, kas gatavots no šķidrā slāpekļa. Šī deserta pagatavošana ir visai vienkārša. Kulināri izmanto saldo krējumu, kas klientu acu priekšā tiek sasaldēts, izmantojot šķidro slāpekli.

Ja plānojiet ceļot uz Čikāgu, tad jums noteikti ir jāapmeklē restorāns “Alinea”. Tur tiek gatavota pinjata no tumšās šokolādes. Tomēŗ viss nav tik vienkārši, kā šķiet! Tieši tavā acu priekšā oficianti zīmēs skaistus un pārsteizošus ornamentus no dzērveņu sīrupa uz lielas šokolādes bumbas, kura, sīrupam uzlīstot, izkūst, deserta iekšpusē atklājot dažādus saldus gardumus.

2009.gadā amerikāņu komiķis nāca klajā ar gardas tortes recepti “Cherpumple”. Tā ir klasisko ķirbju, ķiršu un ābolu pīrāgu savienojums.

Stambulas viesnīcās viesiem tiek piedāvāts nobaudīt sultānu zelta torti. Tā tiek gatavota veselas 72 stundas. Augšējais šedevra slānis veidots no melnās trifeles un zelta pārslām. Īpašā tortes sastāvdaļa – reta Polinēzijas vaniļa. Beigās torte klientam tiek pasniegta sudraba kārbiņā.

Skotijā tiek gatavotas ļoti gardas, fritētas konfektes. Tas ir ļoti populārs deserts, kas tiek pārdots daudzās ātrās ēdināšanas vietās.

“Angļu brokastis” – tāds ir kāda garda īru saldēdiena nosaukums. Kas sastāv no biskvīta, zemesriekstu sviesta, baltās šokolādes un zemeņu-apelsīnu pildījuma.

Latīņamerikā tiek gatavota unikāla kūka “Trīs pieni”. Tās pagatavošanai tiek izmantots iebiezinātais piens, kanēle, asie pipari, grauzdēti zemesrieksti un pudiņš.

Slavens deserts ir Turcijas tradicionālais saldais ēdiens ar nosaukumu “Tavuk Göğsü”. Tā galvenā sastāvdaļa ir žāvēta vistas krūtiņa, kam pievienots piens, rīsi, cukurs, milti un eļļa. Diez gan neparasts, bet gards savienojums!

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube