Nākamās ASV operācijas “Atlantic Resolve” ietvaros Latvijā ierodas 200 amerikāņu karavīri ar tankiem “Abrams” un bruņumašīnām “Bradley”,  uzzināja Aizsardzības ministrijā (AM).

Ministrija informē, ka šonedēļ Latvijā ierodas aptuveni 200 ASV 3.kājnieku divīzijas karavīri no Džordžijas štata, lai piedalītos ASV operācijā “Atlantic Resolve.” Plānots, ka šīs rotācijas karavīri rotas sastāvā Latvijā uzturēsies līdz septembra vidum. ASV karavīri trenēsies kopā ar Nacionālo bruņoto spēku karavīriem un piedalīsies starptautiskajās militārajās mācībās.

Trešdien, 29.jūnijā, Garkalnes dzelzceļa stacijā no Klaipēdas ieradās vilciena sastāvs ar pirmo šīs rotācijas militāro tehniku. Pēc sastāva izkraušanas deviņi tanki “Abrams”, piecas bruņumašīnas “Bradley”, militārās apvidus automašīnas HMMWV un kravas automašīnas, kā arī cita veida aprīkojums tika nogādāts Ādažu bāzē. Plānots, ka pārējā ASV militārā tehnika Latvijā ieradīsies jūlija sākumā.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas 2014.gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV sāka mācību operāciju “Atlantic Resolve”. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā. Operācija ir izvērsta arī Rumānijā un Bulgārijā.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem, pārvietojot tehniku no Garkalnes dzelzceļa stacijas uz Ādažu bāzi.

Informācija:BNS

Publicitātes foto

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube