Lai Liepājas jaunieši vasaras brīvlaikā varētu parādīt savu māksliniecisko talantu un radoši izpausties, ‪izveidota oficiālā grafiti siena – stadiona “Daugava” žogs, iepretim rezerves stadionam, ziņo oficiālais Liepājas pilsētas facebook profils.

Liepāja aicina izpausties radoši un piedalīties grafiti zīmējumu konkursā, kas noritēs visu vasaru – līdz 31. augustam. Labākā darba autors, ko izvēlēsies grafiti mākslinieks Kiwie, laimēs “Lokal Boards” skeitborda dēli.
 
Lai piedalītos konkursā, pēc sava darba radīšanas grafiti mākslinieki tiek aicināti to nofotografēt un līdz 31. augustam atsūtīt uz e-pastu: grafiti@dome.liepaja.lv. Galvenā balva labākā darba autoram būs “Lokal Boards” skeitborda dēlis.
 
“Liepāja ir izvēlējusies lielisku ceļu, kā cīnīties ar ķēpātājiem – nākot tiem pretī. Legālās sienas ir piekopta prakse ārvalstīs, un Liepāja ir pirmā pilsēta Latvijā, kas ir uzsākusi šādu ideju. Ar sienas palīdzību tiek sakārtota vide un samazina iesācēju ķeburu parādīšanās, bet jaunajiem māksliniekiem ir iespēja attīstīties,” norāda grafiti mākslinieks KIWIE.
 
Tāpēc Liepāja aicina jauniešus turpmāk grafiti mākslas izpausmēm izvēlēties oficiālo grafiti sienu – stadiona “Daugava” žogu, tādējādi savu mākslu radot atļauti, turklāt arī saudzējot un cienot cita privātīpašumu.
Uz oficiālās grafiti sienas, kā iedvesmu visiem turpmākajiem darbiem, pirmais savu zīmējumu radīja populārais un pasaulē atzītais grafiti mākslinieks Kiwie. Viņam piebiedrojās Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņi, kā arī citi jaunieši, kas izmēģinājuši savu roku grafiti mākslā.

Saistītās tēmas:

youtube icon
Abonēt youtube